Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Επισκευές και νέος εξοπλισμός στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων

Σημαντικές παρεμβάσεις υλοποιούνται στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει οικονομική στήριξη για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την επισκευή του ιατρείου. Η συγκεκριμένη συνεργασία είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου, μετά από σχετική εισήγηση του κ. Κυρίζογλου ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε το αίτημα του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαθέτει το ποσό των 8.000 ευρώ για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Αγροτικού Ιατρείου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι σέβονται τις ιδιαιτερότητες ενός ακριτικού χωριού όπως είναι οι Πρόμαχοι και δίνοντας συμβολικές προεκτάσεις με αυτή τους την πράξη.Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιλογή των Προμάχων έγινε καταρχήν με πληθυσμιακά κριτήρια και κατά δεύτερον με το σκεπτικό ότι το χωριό απασχολεί πολλούς υλοτόμους εκτεθειμένους στα ατυχήματα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα υγείας κ. Χρήστο Δόντσο, τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη, τον Αντιπρόεδρο των Λουτρών κ. Δημήτρη Βέσκο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Γιώργο Γούδη, βρέθηκε στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου για να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών. Εκεί είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους όσους βοηθούν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Τους εμπειροτέχνες Νίκο Ορνάνη, Ιωάννη Ορμάνη, Γιώργο Καραμήτσο, Ιωάννη Ρόπκα που εργάζονται εθελοντικά γι’ αυτόν τον καλό σκοπό, την Κατασκευαστική Εταιρία ΤΕΔΡΑ που διέθεσε τα κεραμίδια και τη μονωτική μεμβράνη, την Βιομηχανία Ξύλου Δημήτρης Γούδης και Υιοί που διέθεσε την ξυλεία και φυσικά τους τοπικούς φορείς του χωριού, τον δραστήριο Μορφωτικό Σύλλογο, τις εθελοντικές ομάδες και τους κατοίκους που συμμετέχουν ενεργά ως εθελοντές με κάθε ευκαιρία. Επιπλέον, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους Προμαχιώτες Δημοτικούς Συμβούλους κ. Χρήστο Μπάτση, κ. Δημήτρη Βέσκο και κ. Γιώργο Γούδη, καθώς επίσης και την Πρόεδρο κ. Μαρία Γιουρούκη οι οποίοι βοηθούν με κάθε τρόπο και βρίσκονται κοντά στις εργασίες. Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας. Αμέσως μετά τη Συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων όπου θα τελεστεί Αγιασμός και στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στα Λουτρά.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *