Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Χώρο για τα αδέσποτα ζώα δημιουργεί ο Δήμος Αλμωπίας - Άψογη η συνεργασία του Δήμου με τις σχολικές κοινότητες

ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Με αίσθημα αγάπης προς τα ζώα αλλά και προστασίας προς τους συμπολίτες μας, ο Δήμος Αλμωπίας περνά από τα λόγια στα έργα και δημιουργεί έναν χώρο όπου θα συγκεντρώνονται τα αδέσποτα ζώα που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και θα σιτίζονται. Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες για την περίφραξη του χώρου, που βρίσκεται αριστερά της γέφυρας στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Αριδαίας – Εξαπλατάνου και ο οποίος περιλαμβάνει ένα έτοιμο κτίριο για την προστασία των ζώων από τις καιρικές συνθήκες. Για την εξεύρεση της παραπάνω λύσης, προηγήθηκε συνεργασία μεταξύ του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου, του Αντιδημάρχου κ. Στέφανου Αβραμίκα και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» κ. Φώτη Παραστατίδη, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι ένας κλειστός χώρος θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και για τους συμπολίτες μας. Ο Δήμος Αλμωπίας θα στηρίζει την όλη προσπάθεια, με την σίτιση και τον εμβολιασμό των ζώων.

ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ! 

Μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση δίνει ο Δήμος Αλμωπίας, με παρεμβάσεις ουσίας που στοχεύουν στην αναβάθμιση των συνθηκών στα σχολεία της περιοχής μας. Σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιήθηκε συντήρηση σχολικών κτιρίων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου. Συγκεκριμένα, κατά την απερχόμενη σχολική χρονιά μεταφέρθηκαν το 3 ο και το 5 ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας στο πέτρινο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος το 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας. Το συγκεκριμένο κτίριο συντηρήθηκε και ελαιοχρωματίστηκε και πλέον αποτελείται από πολύ όμορφους χώρους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 5 ο Νηπιαγωγείο στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο, άρα υπάρχει και εξοικονόμηση χρημάτων, ενώ παράλληλα και τα δύο Νηπιαγωγεία έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες και πιο λειτουργικούς χώρους για τα παιδιά. Επίσης, αποσυμφωρήθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, όπου πραγματοποιήθηκε αποκατάσταση και ελαιοχρωματισμός του χώρου όπου μέχρι την προηγούμενη χρονιά στέγαζε το τμήμα του Νηπιαγωγείου. Παράλληλα, συντηρήθηκε η στέγη του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο κτίριο που στεγάζονται το 1 ο και 4 ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας. 

Οι παραπάνω παρεμβάσεις κόστισαν 9.230 ευρώ και περιλαμβάνονται στην ΣΑΤΑ Σχολικών του 2015. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση: «Η Δημοτική μας Αρχή δείχνει καθημερινά το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που οι δάσκαλοι έχουν μία άψογη συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και λύνονται σημαντικά ζητήματα που χρόνιζαν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, να βρισκόμαστε δίπλα στις σχολικές κοινότητες με όσα μέσα διαθέτουμε. Όταν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μιλούσε για νοικοκύρεμα και έμενε μόνο στα λόγια, εμείς με σωστό προγραμματισμό και οργάνωση και κυρίως με ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά προχωράμε στις πράξεις. Με την ίδια λογική, έχουν ήδη δρομολογηθεί παρεμβάσεις σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας στα σχολεία και στην Μαθητική Εστία, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *