Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Κραυγή αγωνίας από τους εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων της Πέλλας για τα παράνομα στέκια

Σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Καλύβια με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων νομού Πέλλας. 
 
Μάλιστα η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και έτσι υπάρχει αντιπροσώπευση στο προσωρινό Δ.Σ. Οι αγρότες της Πέλλας ομόφωνα συμφώνησαν πως είναι ώριμη η ανάγκη για δημιουργία από τις οργανώσεις των αγροτών του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Εκπροσώπησης Αγροτικών Οργανώσεων Πέλλας. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι συμμετείχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Πέλλας Γιάννης Σηφάκης καθώς και ο Χρήστος Γιαννακάκης εκπρόσωπος ΟΠ Ημαθίας που υποσχέθηκε ότι θα σταθεί δίπλα στην πρωτοβουλία η οποία δεν έχει Κόμματα και ότι θα υπάρξει συνεργασία. Αμέσως μετά τις εισηγήσεις εξελέγη προσωρινό ΔΣ αποτελούμενο από την ομάδα παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος», την Ομάδα Παραγωγών ΑΦΟΣ Αλμωπίας, την Ομάδα παραγωγών Φλαμουριάς, τον συνεταιρισμό Παλαιού Μυλοτόπου και τον συνεταιρισμό Καλυβίων. Μετά την έγκριση του καταστατικού και τις εγγραφές νέων μελών η εκλογή ΔΣ, κάτι που προβλέπεται για τον Οκτώβριο. 
 
Πάντως ήταν έκδηλη η ανησυχία όλων των συμμετεχόντων καθώς όπως τόνισαν φέτος έχει γίνει μεγάλη ζημιά από τα παράνομα στέκια του νομού Πέλλας που μαζεύουν τα ροδάκινα και αποτελούν το επίκεντρο της παρανομίας, της σήψης και της διαφθοράς καθώς δεν κόβουν τα τιμολόγια που πρέπει και έχουν ανασφάλιστους υπαλλήλους. Μάλιστα οι αγρότες κατήγγειλαν υπηρεσίες του νομού Πέλλας που ενώ πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε αγροτικούς συνεταιρισμούς καταλογίζοντας εξοντωτικά πρόστιμα δεν πλησίασαν καθόλου τα παράνομα στέκια. Μάλιστα τις πρακτικές αυτές οι οποίες «αβαντζάρονται» από τις βιομηχανίες καυτηρίασαν τόσο ο κος Γιαννακάκης όσο και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης ο οποίος υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα γίνονται έλεγχοι. Πάντως κάποια στιγμή θα πρέπει και οι κρίνοντες να κριθούν και να κατατεθεί κάποια ερώτηση στη Βουλή για να δούμε αν οι ελκτικοί μηχανισμοί κάνουν σωστά την δουλειά τους ή ελέγχουν μόνο τους εύκολους στόχους, δηλαδή τις επιχειρήσεις που είναι δηλωμένες. Δυστυχώς στην Ελλάδα την «νύφη» πληρώνουν οι νόμιμοι ενώ οι παράνομοι χορεύουν! 
 
 
 
απο το meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *