Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία στο Όρος Βόρα – Καϊμακτσαλάν πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 


Επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία στο Όρος Βόρα – Καϊμακτσαλάν πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ, με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς Σέρβους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η επίσκεψη προετοιμάστηκε από το Προξενείο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το Γ’ Σώμα Στρατού και τον Δήμο Αλμωπίας στα διοικητικά όρια του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης. Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη. Κατά την άφιξη των δύο Προέδρων ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για αυτή τους την επίσκεψη η οποία σχετίζεται με ιστορικούς λόγους, ενώ αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο λαών ως διαχρονικών συμμάχων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας που θα έχουν ως στόχο την προσέλκυση τουριστών μέσα από την ανάδειξη των Σερβικών μνημείων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που υπάρχουν διάσπαρτα στον Δήμο Αλμωπίας.







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *