Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η ανασκόπηση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας

Με είκοσι παρόντες –απαρτία- πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας. Πολλά τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης και ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, πρώτος, πήρε το λόγο και ενημέρωσε το σώμα για ζητήματα που αφορούν το Δήμο. 

Άρχισε από τη σημαντική μεταρρύθμιση που προωθήθηκε από το υπουργείο εσωτερικών και η οποία μεταβάλει τον τρόπο και τις διαδικασίες όλων των δημοσίων έργων, συμβάσεων και προμηθειών. Αλλάζει το χάρτη και αναστέλλει για κάποιο διάστημα όλες τις διεργασίες που έχουν να κάνουν από τις 08 Αυγούστου και μετά. Όλοι οι Δήμοι προσπαθούν ώστε η κυβέρνηση να αναστείλει το νόμο τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβριο. Είναι ο νόμος 44-12 του 2016 .
Ενημέρωσε σχετικά με το θέμα του βιολογικού καθαρισμού που είναι σε συνάρτηση με το αποχετευτικό της Αριδαίας, ξεκινάει η μελέτη και η κατασκευή του για ολοκληρωμένη αποχέτευση.
Έγινε η προμήθεια τρακτέρ για τις ανάγκες του Δήμου.
Είναι διαθέσιμα για το Δήμο 90.000 ευρώ από την πολιτική προστασία. Η Δημοτική αρχή απορροφά όλες τις χρηματοδοτήσεις.
Ενημέρωσε για πολλές και διάφορες παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία και προκηρύξεις για καθαρίστριες από τις σχολικές επιτροπές.
Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης της στέγης του Α΄ γυμνασίου Αριδαίας.
Υπάρχει προετοιμασία σε δύο νηπιαγωγεία, Πολυκάρπης και Φιλώτειας, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
Μετά από σύσκεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών πρόχειρα διανεμήθηκαν 60.000 ευρώ σε διάφορα σχολεία για να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα .
Σχετικά με την επίσκεψη του Σέρβου προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει προετοιμασία για την ασφάλειά του.
Υπάρχει συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις για τις συντηρήσεις δρόμων, πλατειών, αγροτική οδοποιία, κά
Η Σ.Α.Τ.Α (Σχέδιο Ανάπτυξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης) αφαίρεσε πόρους και τώρα παίρνει ο δήμος Αλμωπίας το 1/5 όσων παίρνανε οι δήμοι παλαιότερα, δηλ. 400.000 ευρώ.
Στηρίζει η Δημοτική Αρχή πολιτιστικούς και ποδοσφαιρικούς συλλόγους.
Παρεμβάσεις όπου υπάρχει ανάγκη σε αθλητικούς χώρους.
Τέλος, συνεχάρη την κ. Ζιάκα- Βαλλιανάτου Μαρτίνα για την επιστροφή της στο συνδιασμό του ΄΄Η Αλμωπία της καρδιάς μας΄΄, η οποία είχε ανεξαρτητοποιηθεί πριν από μερικούς μήνες.


Δημήτρης Ασβεστόπουλος:
Ρώτησε πόσο κοστίζουν στη Δ.Ε.Υ.Α. οι βλάβες που προκύπτουν με την εγκατάσταση του αποχετευτικού, καθώς και για τις συνεχείς διακοπές νερού.


Πασόης Δημήτριος:

Μέσα στα δύο χρόνια της νέας Δημοτικής Αρχής δεν είδε κανένα έργο και κατηγόρησε τον κ. Μπίνο ότι έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Ρώτησε για την ανακύκλωση, τις συνεχείς διακοπές νερού, ακόμα έθεσε ζήτημα απάντησης από τη δημοτική αρχή στις αναφορές της περί εκβιασμών από τον τύπο.

Χουρσόγλου Χρήστος:
Υπενθύμισε αναφορά του δημάρχου σχετική με εκβιασμούς και κέρδος και ζήτησε εξηγήσεις. Ρώτησε για διακοπές νερού, δρόμο Αριδαίας- Εξαπλατάνου, ύδρευση Νότιας. Χαρακτήρισε την Αριδαία βρώμικη πόλη.


Έχουμε επέμβαση του Δημάρχου για κατάχρηση χρόνου από τον κ. Χουρσόγλου


Μπογδάνης Μιχάλης:
Παραπονέθηκε για το οδικό δίκτυο που είναι σε κακή κατάσταση και ταλαιπωρεί τους πολίτες : σκόνες, λακκούβες, σκουπίδια, κά, εξαιτίας των εργασιών του αποχετευτικού δικτύου.


Αναστάσιος Θεοδωρίδης:
Αναφέρθηκε στα αδέσποτα, πότε επιτέλους θα υλοποιηθεί η υπόσχεση του δημάρχου. Την κακή κατάσταση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, την απαράδεκτη κατάσταση στα κοιμητήρια από χόρτα και σκουπίδια σε όλη την Αλμωπία. Ακόμα έφερε μαζί του αποδεικτικό για τις μελέτες και τα προγράμματα για έργα του συνδυασμού Πασόη.
 
 
ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΙΣΚΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ | Meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *