Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

IALMOPIA LIVE: Πολιτισμός και παράδοση στα Ακρίτεια 2016 στο δασάκι Αριδαίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Ακρίτεια 2016 την Κυριακή (11/9) στο ανανεωμένο δασάκι Αριδαίας!

Οι Ακρίτες Αλμωπίας παρέδωσαν για ακόμα μια χρονιά μάθημα πολιτισμού και παράδοσης στο ανακαινισμένο και πολύ όμορφο χώρο στο δασάκι. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση, ενώ η δημοτική αρχή στήριξε και αγκάλιασε την διοργάνωση παρουσιάζοντας μας μια πολύ όμορφη εικόνα.


Λίγα λόγια για τα ΑΚΡΙΤΕΙΑ


Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1988 και από τότε πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο στην Αριδαία και σε διάφορα χωριά της Αλμωπίας. Μέχρι το 2006 έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της περιοχής, μιας περιοχής που αποτελεί ένα σημαντικό τόπο της βαλκανικής χερσονήσου από άποψη λαογραφικού ενδιαφέροντος. Ως φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και τους όρους του ελληνικού τμήματος CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Φολκλορικών Φεστιβάλ)



Πάρτε μια γεύση από την πολύ όμορφη εκδήλωση μέσα από την κάμερα του ialmopia:






ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *