Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παγκόσμια τραγωδία στο ποδόσφαιρο: Συνετρίβη αεροπλάνο - Νεκροί οι παίκτες της βραζιλιάνικης Σαπεκοένσε

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Θρήνος στη Βραζιλία! Οι Αρχές επιβεβαιώνουν τον θάνατο 76 από τους 81 επιβαίνοντες του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε στην Κολομβία.



Το αεροπλάνο που μετέφερε την Σαπεκοένσε συνετρίβη στην Κολομβία με τη βραζιλιάνικη ομάδα να κατευθύνεται για το πρώτο παιχνίδι του τελικού του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ.



Στο αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας, το οποίο πέταξε από τη Βολιβία, βρίσκονταν 81 άτομα (72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος), ανάμεσά τους 21 Βραζιλιάνοι δημοσιογράφοι, οκτώ άτομα του συλλόγου και τρεις φιλοξενούμενοι της ομάδας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροπλάνο έπεσε λόγω ηλεκτρικής βλάβης, με τον πιλότο να αδειάζει στον αέρα τα καύσιμα για να αποφύγει την έκρηξη.

Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία της Κολομβίας, σχεδόν όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, καθώς η επίσημη ενημέρωση αναφέρει 76 νεκρούς και 5 διασωθέντες.

Τρεις ποδοσφαιριστές, οι Άλαν Ρούσελ, Ντανίλο και Τζάκσον Φόλμαν επιβεβαιώθηκαν αρχικά ανάμεσα στους διασωθέντες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Κέχα. Οι άλλοι δύο επιζήσαντες ήταν η αεροσυνοδός Χιμένα Σουάρες και ο δημοσιογράφος Ράφαελ Χένσελ.

Στη συνέχεια ακόμα ένας ποδοσφαιριστής από την αποστολή της Σαπεκοένσε ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια. Πρόκειται για τον Χέλιο Ζάμπιερ Νέτο, ο οποίος ανέβασε τον αριθμό των διασωθέντων.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο Ντανίλο έχασε τη μάχη με τη ζωή στο νοσοκομείο στο οποίο είχε μεταφερθεί.



Η αποστολή της βραζιλιάνικης ομάδας απαρτιζόταν από τους: Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel και Canela.


Οι εργασίες των ομάδων διάσωσης είχαν αρχικά σταματήσει τις έρευνες για τους διασωθέντες εξ αιτίας των πολύ κακών καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή. Το ίδιο και τα δύο ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το σημείο της συντριβής.


Επίσημα η Σαπεκοένσε δεν έχει βγάλει ανακοίνωση, όμως μέσω των social media έχει ενημερώσει ότι περιμένει τα αποτελέσματα των ερευνών των Κολομβιανών Αρχών για να τοποθετηθεί:

«Η Σαπεκοένσε, μέσω του αντιπροέδρου της Ιβάν Τότσο, περιμένει την επίσημη δήλωση των Κολομβιανών Εναέριων Αρχών για να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση», έγραψε στο twitter.


Ακολουθούν εικόνες από το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου και από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες:






Φίλοι της Σαπεκοένσε στη Βραζιλία δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη:



Οι ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε που είχαν μείνει εκτός αποστολής και δεν ταξίδεψαν βρίσκονται στα αποδυτήρια του γηπέδου μην μπορώντας να πιστέψουν αυτό που συνέβη:






πηγη: sdna.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *