Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Μακρίδου Αγάθη: Επιτέλους φτάνει η παραφιλολογία για τον αξονικό τομογράφο Γ.Ν. Πέλλας

Τον τελευταίο καιρό διαδραματίζεται έντονο πολιτικό παιχνίδι γύρω από το θέμα αγοράς του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν.Πέλλας.

Αποκορύφωμα το σχόλιο Γραφείου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Σηφάκη Γιάννη που μόνο αποστροφή μπορεί να προκαλέσει.

Κ.Σηφάκη τι εννοείται με την φράση «Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή του νοσοκομείου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όλο το θέμα θα κλείσει»;

Επίσης, τι εννοείται όταν λέτε «ο Βουλευτής που εγκαίρως παρενέβη,προς το συμφέρον και των δύο νοσοκομείων,για να αποφευχθεί μη ορθολογική κατανομή απολύτως χρήσιμων πόρων έχει ενημερώσει τους πολίτες για τις δρομολογούμενες εξελίξεις..»;

Για να μπαίνουν επιτέλους τα πράγματα στην θέση τους και να ακουστεί η αλήθεια που όλοι οφείλουμε στους πολίτες της Πέλλας τονίζω τα εξής:

Πρώτον, η ορθολογική χρήση του αξονικού τομογράφου επιτάσσει την τοποθέτηση του στην Νοσοκομειακή Μονάδα των Γιαννιτσών,διότι διαθέτει τον κατάλληλο χώρο,την αδειοδότηση και το προσωπικό ώστε να λειτουργήσει την ίδια μέρα τοποθέτησης του. Η Νοσοκομειακή Μονάδα Εδέσσης δεν πληροί,ακόμη,τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα αν τοποθετηθεί ο αξονικός εκεί να μείνει στο κουτί κι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται πάλι από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τους ιδιώτες. Αυτό δημιουργεί ταλαιπωρία στους ασθενείς και επιπρόσθετο πρόβλημα στις υγειονομικές υπηρεσίες του νομού,καθώς τα ασθενοφόρα απασχολούνται με τις διακομιδές για αξονικούς στην Θεσσαλονίκη (τουλάχιστον 10 ημερησίως από νομό Πέλλας) και καλείται το ΕΚΑΒ που πρέπει να εξυπηρετεί κατεπείγουσες και ΜΟΝΟ ανάγκες να καλύψει όλο τον νομό μας είτε αυτό αφορά εξιτήρια,είτε ατυχήματα,κτλ. Οπότε αμέσως δημιουργείται ρήγμα στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών της Πέλλας.

Δεύτερον, το κόστος διακομιδών προς την Θεσσαλονίκη κι η συμμετοχή του Κράτους για αξονικούς σε ιδιώτες είναι υπέρογκο. Πραγματικά είναι πολύ ειρωνικό την στιγμή που ματώνει με περικοπές ο ελληνικός λαός κι επειδή ευαγγελίζεστε την τακτοποίηση των πεπραγμένων του Κράτους, να κινείστε στην αντίθετη κατεύθυνση.

Τρίτον, και πολύ βασικό,παραλείπετε συνεχώς να ενημερώνετε τους πολίτες του νομού ότι λόγω της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων τα περιστατικά από όλο τον νομό Πέλλας θα εξυπηρετούνται κατά επείγουσα προτεραιότητα βάσει του οργανισμού των ενοποιημένων κλινικών,ενώ στην Θεσσαλονίκη τηρείται σειρά προτεραιότητας με αναμονή.

Τέταρτον, εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που η απόφαση της ΥΠΕ κινείται στην σωστή κατεύθυνση για άμμεση αποσυμφόρηση της κατάστασης και άμμεση εξυπηρέτηση των Πελλιωτών ,εσείς επιμένετε με την συμπεριφορά σας να ρίχνετε στον καιάδα τους ασθενείς του νομού που χρήζουν διάγνωσης από αξονικό τομογράφο.

Τέλος , όταν λέτε ότι θα κλείσει το θέμα με τον νέο Διοικητή και το νέο Δ.Σ. υπονοείτε,προφανέστατα, παρασκηνιακές διεργασίες κι ότι τα νοσοκομεία αποτελούν τσιφλίκια σας.

Ε όχι λοιπόν. Ψηφοθηρία στις πλάτες της υγείας των πολιτών του νομού δεν γίνεται δεκτή.Όλοι είμαστε ίσοι κι όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες. Είτε είμαστε από Έδεσσα,είτε από Βεγορίτιδα,είτε από Γιαννιτσά,είτε από Αριδαία,είτε από Σκύδρα,είτε από Κρύα Βρύση. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ κ.Σηφάκη και σταματήστε να καλλιεργείται διχόνιες για μικροπολιτικά συμφέροντα. Οι δημόσιοι οργανισμοί δεν αποτελούν τσιφλίκια κανενός. Οι τοποθετήσεις σας μυρίζουν κακέκτυπο παρελθόντος και στις εκλογές θαρρώ θα πάρετε απάντηση.


Μακρίδου Αγάθη

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Μέλος Τομέα Πολιτικών Υγείας ΠΑΣΟΚ

Απόφοιτη Διοίκησης Υγείας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *