Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Δ.Ε.Υ.Α ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Η σημερινή οικονομική κατάσταση και οι συνολικές οφειλές της επιχείρησης


Σημερινή οικονομική κατάσταση Ν.Π.Ι.Δ.  Δ.Ε.Υ.Α ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η συνέχεια της εισήγησης  μου ως πρόεδρος της επιχείρησης  βασίζεται στην παρουσίαση της σημερινής Οικονομικής κατάστασης της Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να μπορεί ο κάθε ένας  να κρίνει τον λόγο  για την σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση  την  οποία  καλούμαστε  να αντιμετωπίσουμε προς το συμφέρον όλων μας.
Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε τα οικονομικά στοιχεία από το λογιστήριο και το οικονομικό αρχείο που τηρεί η επιχείρηση.  
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ  Δ.Ε.Υ.Α  
Όφειλες προς Δ.Ο.Υ  1.343.000,00 ευρώ
Προσαυξήσεις προς Δ.Ο.Υ. 241.000,00 ευρώ
Όφειλες προς Ι.Κ.Α 58.800,00 ευρώ
Όφειλες ΤΣΜΕΔΕ 59.760,00 ευρώ
Οφειλές προς Τράπεζες ΔΑΝΕΙΟ 510.000,00 ευρώ
Όφειλες προς ΔΕΗ σύνολο 339.640,00 ευρώ
Απαιτήσεις από Αγωγές :Πάνω από  730.000,00 ευρώ Απαιτήσεις Οφειλών από τελεσίδικες αποφάσεις
Ενώ εκκρεμεί και η απόφαση για την επιστροφή του  1.500.000,00 ευρώ για το γεγονός του ότι δεν έχει καταστεί λειτουργικό το δίκτυο ύδρευσης Σωσάνδρας Αριδαίας ενώ έχει χρηματοδοτηθεί για να λειτουργήσει από ευρωπαϊκούς πόρους.
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΟΦΕΙΛΗΣ προς εξωτερικούς  συνεργάτες & προμηθευτές  553.489,00 ευρώ Αναλύονται παρακάτω το ποσά:(Προμηθευτές Παρελθόντων ετών 297.997,00.
Όφειλες παρελθόντων ετών σε επιταγές:126.642,00)
Προμηθευτές Τρεχόντων ετών 128.850,00.
Οι παραπάνω οφειλές αφορούν στο σύνολο όλα τα έτη της επιχείρησης από εργασίες σκαπτικών μηχανημάτων, υλικών ύδρευσης, υλικών αποχέτευσης, χλωρίων  & χλωριώσεων, αναλύσεις υδάτων, αποφράξεις, συντηρήσεις γεωτρήσεων, ΔΕΗ, Δημόσιες Υπηρεσίες.
Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφέρουμε ότι, οι παραπάνω οφειλές προκύπτουν από την λειτουργία της Δ.Ε.Υ.Α  από την ίδρυση της επιχειρήσεων Δ.Ε.Υ.Α  ΑΡΙΔΑΙΑΣ   και Δ.Ε.Υ.Α ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ, οι οποίες συνενώθηκαν  και δημιουργήθηκε με τον Καλλικράτη το 2011 το νέο Ν.Π.Ι.Δ  Δ.Ε.Υ.Α  ΑΛΜΩΠΙΑΣ  με την συνένωση των δήμων
Όπου ταυτόχρονα άλλαξε και ο τρόπος και το νομικό πλαίσιο έλεγχου αλλά και τρόπου διαχείρισης των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στο οποίο βασίζονταν οι επιχειρήσεις  έως και το 2010, ήταν η  τακτική επιχορήγηση της Δ.Ε.Υ.Α από κρατικούς φορείς ώστε να καλύπτει  οικονομικά κενά που δημιουργούνταν  για κάθε έτος.
Από την παραπάνω ανάλυση των στοιχείων σε σχέση με την τιμολογιακή πολιτική η οποία ίσχυε  κάθε χρονιά παρατηρήσαμε ότι η χρέωση της αξίας του νερού  σε σχέση με τα έξοδα της λειτουργιάς της επιχείρησης  αλλά και τα έσοδα τα οποία υπήρχαν στα ταμεία ανά έτος προκύπτει ότι  η επιχείρηση λειτουργούσε ζημιογόνα κατά 100.000,00 με 150.000,00 χιλιάδες ευρώ ετησίως, πέρα του  πόσου  των ετησίων επιχορηγήσεων τακτικής χρηματοδότησης  από κρατικούς φορείς έως και το 2010, δηλαδή αν δεν κάλυπταν ούτε οι επιχορηγήσεις το έλλειμμα που δημιουργούταν, εύκολα θα καταλάβει κανείς το ύψος που θα είχε δημιουργηθεί αν δεν υπήρχαν χρηματοδοτήσεις όπως σήμερα.





πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α

Γεωργίου Χρήστος



ΔΕΥΑ Αλμωπίας: Ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες | ialmopia.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *