Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ένταξη της χρηματοδότησης εργασιών βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Σκύδρας στο Π.Δ.Ε. 2017

Με πρόσφατη απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση (αρ.πρ.35661/24-3-2017) εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.)2017 το έργο με τίτλο «Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στο Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας Ν. Πέλλας» με προϋπολογισμό 171.794,73 €.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη ο Δήμος Σκύδρας θα προχωρήσει στην εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης κι αναβάθμισης των εγκαταστάσεων τμήματος του Κλειστού Γυμναστηρίου Σκύδρας. Το τμήμα αυτό περιλαμβάνει τ΄αποδυτήρια των ομάδων, τις τουαλέτες φιλάθλων κι επισκεπτών, το γραφείο του γηπέδου, το κυλικείο και την αίθουσα προπόνησης βαρών.

Η υλοποίηση του έργου θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης, άθλησης και διεξαγωγής αγώνων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στο Κλειστό Γυμναστήριο Σκύδρας καθώς και την εναρμόνισή του με την ΚΥΑ 46596/22-11-2004 (ΦΕΚ 1739/Β’/6-12-2004).

Επίσης, προβλέπεται τοποθέτηση φωτισμού στο χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται στην ίδια οικοπεδική έκταση με το Κλειστό Γυμναστήριο. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η παράταση του ωραρίου προπονήσεων των ποδοσφαιρικών συλλόγων και παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου μετά τη δύση του ηλίου.

Η ένταξη του έργου δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αλλά ως συνέπεια ενός γενικότερου στοχευμένου, τεκμηριωμένου πλαισίου προτάσεων και διεκδικήσεων της Δημοτικής Αρχής για τη χρηματοδότηση έργων που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Έτσι, λοιπόν, υπομνήματα αιτημάτων βρήκαν σε πρώτη φάση τη θετική ανταπόκριση κι αποδοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, τον οποίο με τους συνεργάτες του και την παρουσία και τη συμβολή του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη είχε υποδεχθεί η Δημοτική Αρχή, στο Δημαρχείο Σκύδρας, στις7/4/2016. Ακολούθως η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με νέες συζητήσεις και παρεμβάσεις της στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, κατά τη διάρκεια επισκέψεών της στην Αθήνα, πέτυχε την τροποποίηση και την αύξηση της χρηματοδότησης του ως άνω αξιόλογου έργου ώστε σε μια ανακαινισμένη κι ολοκληρωμένη μορφή ν΄αξιοποιηθεί πλήρως από τους συνδημότες και ειδικότερα τη νεολαία μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *