Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες 2017: Οδηγίες για το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο

Οδηγίες για την εξέταση των μαθημάτων στις πανελλήνιες 2017 και ειδικοτερα για το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας


Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ που θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο θα χρησιμοποιήσουν κόλλες Γραμμικού Σχεδίου. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω:


Για το μάθημα Αρχιτεκτονικό Σχέδιο δίνεται στους υποψήφιους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 μ. Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 μ. Χ 0,58 μ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρες κ.λπ.), καθώς και μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιούν συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λπ.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων, κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα: είκοσι, ένα: πενήντα κ.λπ.), κομπιουτεράκια και μοιρογνωμόνιο. Παρακαλούνται οι κ.κ. Πρόεδροι των Εξεταστικών Κέντρων ΕΠΑ.Λ. 2017 (καθώς και οι Πρόεδροι των Β.Κ. και Ε.Ε.Κ. για τους προφορικά εξεταζόμενους), αφού ελέγξουν και επιβεβαιώσουν ότι έχουν υποψήφιους στα μαθήματα «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», όπως φροντίσουν για την αναπαραγωγή της παρούσας τόσες φορές, όσοι είναι οι εν λόγω υποψήφιοι και να μοιραστεί από ένα αντίγραφο σε καθέναν από τους υποψηφίους αυτούς. Τέλος, παρακαλούμε να επανελέγξετε την επάρκεια σε κόλλες γραμμικού σχεδίου όσοι έχετε υποψηφίους του παραπάνω μαθήματος.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *