Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑ Αλμωπίας και Περιφέρειας ΠΕ Πέλλας για το έργο ύδρευσης της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

ΣΥΝΑΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΥΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ κ. ΑΘΗΝΑ ΑΗΔΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ»



Μία σημαντική εξέλιξη έρχεται για να δώσει λύση σε ένα ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο Αλμωπίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Τον περασμένο Μάρτιο η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο, τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Χρήστο Γεωργίου και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε την γεώτρηση που περιλαμβάνεται στο έργο ύδρευσης της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα για το οποίο διατέθηκε πριν χρόνια το ποσό του 1.461.904 ευρώ και δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, με αποτέλεσμα η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας να ζητά πίσω αυτό το τεράστιο ποσό. Η κ. Αηδονά δεσμεύτηκε τότε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση προς τον Δήμο Αλμωπίας ώστε να συνδεθεί και να λειτουργήσει το έργο και να αποδοθεί στους πολίτες.

Σήμερα, λίγους μήνες μετά, έγινε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Π.Ε. Πέλλας, με την οποία συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών έτους 2017 το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ» με προϋπολογισμό 74.300 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Π.Ε. Πέλλας θα το παραδώσει στη ΔΕΥΑ Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά, γιατί αποδεικνύει με την καθημερινή της παρουσία ότι ανέλαβε τα καθήκοντά της με αίσθημα ευθύνης και τα ασκεί με αποτελεσματικότητα, έχοντας ως στόχο να βοηθήσει πραγματικά τον τόπο μας παρότι η εκλογική της περιφέρεια είναι η Θεσσαλονίκη. Το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή, την αναγάγει σε έναν πραγματικό σύμμαχο στον αγώνα που δίνουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας. Η δική μας Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή επιδίωξε να δώσει το συγκεκριμένο έργο σε λειτουργία για να αποδοθεί προς χρήση στους πολίτες. Παρότι επισκεφθήκαμε πολλά Υπουργεία, κανείς δεν κατάφερε να δώσει λύση. Η κ. Αηδονά ασχολήθηκε με ουσιαστικό τρόπο, άκουσε τους προβληματισμού μας, κατέγραψε το πρόβλημα και έδειξε πραγματική διάθεση να βοηθήσει. Και το έκανε».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *