Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μια Ημέρα…… της Σοφίας Νικολαΐδου

Μια Ημέρα……

Ημέρα Τρίτη, έντεκα του μήνα Σεπτεμβρίου, του έτους 2017…

Μια ημέρα που για κάποιους είναι μια ημέρα σαν όλες τις άλλες…

Μια ημέρα που για τους γονείς της Ειρήνης- Χρυσοβαλάντω ήταν μια ημέρα ιερή γεμάτη όνειρα και ελπίδα…..

Μια ημέρα που για όσους γνωρίζουν την μικρή Ειρήνη- Χρυσοβαλάντω ήταν μια ημέρα χαράς και αισιοδοξίας…..

Μια ημέρα που πραγματοποιήθηκε η πρώτη έγχυση με το φάρμακο spinranza στη μικρή μας Ειρήνη- Χρυσοβαλάντω από την Υδραία για την «θεραπεία» της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας (sma), από την οποία νοσεί η μικρή μας…..

Μια ημέρα που περίμεναν οι γονείς της, Μαρία και Σάκης αλλά και ο δίδυμος αδερφός της, με λαχτάρα και αγωνία για να βρεθούν στο Παίδων Αγ. Σοφίας στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσει η μικρή μας την προσπάθεια της για θεραπεία. Η αγωνία και η ελπίδα όλης της οικογένειας περιγράφεται από τα λόγια του δίδυμου αδερφού της όταν έφτασαν στο νοσοκομείο και αντίκρισε για πρώτη φορά την υπέροχη γιατρό της Ειρήνης- Χρυσοβαλάντω Κα Πόνς Ροζέ και της απεύθυνε την εξής ερώτηση: «εδώ θα κάνετε καλά την Χρυσοβαλάντω μας;;;». Λόγια ενός μικρού παιδιού, μόλις 4,5 ετών, που με την δίδυμη αδερφή του είναι μαζί από την πρώτη στιγμή που χτύπησε η καρδούλα τους στη κοιλιά της μαμάς τους, να λαχταρά να μάθει αν η αδερφούλα του θα γίνει καλά για να παίζει μαζί της, να μιλάει μαζί της, να γελάει μαζί της, να κλαίει μαζί της, να κάνει σκανδαλιές μαζί της, να μαλώνει μαζί της…. να κάνει όλα αυτά που κάνουν τα αδέρφια μεταξύ τους… Όλα αυτά όμως για να πραγματοποιηθούν βοήθησαν πολύ όλοι οι γιατροί της μικρής από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς και αυτός ο υπέροχος οργανισμός που λέγεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και που ήμαστε πολύ τυχεροί στη Ελλάδα που έχουμε έναν τέτοιο οργανισμό να στηρίζει με κάθε τρόπο τα παιδιά που έχουν οποιαδήποτε ¨ανάγκη¨……

Μια ημέρα που είχα την τύχη να βρίσκομαι κοντά στην οικογένεια αυτή να ξεκινά το ταξίδι προς την θεραπεία της μικρής τους, να προσπαθεί να δει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα με την αγωνία και την χαρά ταυτόχρονα ζωγραφισμένες στα πρόσωπα τους. Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου για το δικαίωμα της παρουσίας μου εκεί στη πιο σημαντική στιγμή της κόρης τους, για το ότι με εμπιστεύτηκαν να βρίσκομαι εκεί να βοηθώ με τον δικό μου τρόπο, για την χαρά που πήρα όταν άνοιξε τα ματάκια της η μικρή μας έπειτα από την διαδικασία της έγχυσης, για όλα τα συναισθήματα θετικά και αρνητικά που πήρα από αυτήν την εμπειρία μαζί τους, για όσα έζησα μέχρι σήμερα από την γνωριμία μας και για όσα έχω ακόμα να ζήσω….

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά Σάκη και Μαρία…..

Ευχαριστώ και όλο τον κόσμο που με «άκουσε»….

Με σεβασμό και εκτίμηση Η κοινωνική λειτουργός Σοφία Νικολαΐδου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *