Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Αφιέρωμα: Γιώργος Βασιλείου 1950 – 2016

Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός. Ως ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του αστυνόμου Στάθη Θεοχάρη στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα Ζωή». Από το 2004 έως το 2007 διατέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιά.


Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως οι Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. Έπαιξε στον κινηματογράφο, σε τηλεοπτικές σειρές και σε βιντεοταινίες. Δάνεισε τη φωνή του σε μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές και δίδαξε στη δραματική σχολή της Μαίρης Τράγκα.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο και από τη συνεργασία τους γεννήθηκε ο τηλεοπτικός αστυνόμος και μετέπειτα ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης, στην καθημερινή σειρά «Καλημέρα Ζωή», που προβαλλόταν για 13 χρόνια από τον ΑΝΤ1 (26 Νοεμβρίου 1993 - 31 Μαρτίου 2006).

Το 2004 ασχολήθηκε με τα κοινά και στις εκλογές της 7ης Μαρτίου εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά. Ήταν υποψήφιος και στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, αλλά δεν εξελέγη. Το Νοέμβριο του 2011 προσχώρησε στη «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη και ήταν υποψήφιος στη Β’ Πειραιά στις εκλογές της 17ης Μαΐου 2012 χωρίς να εκλεγεί.

Ο Γιώργος Βασιλείου πέθανε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στο νοσοκομείο «Μεταξά» του Πειραιά, σε ηλικία 66 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Τα τελευταία 12 χρόνια έμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του Λία Θερμογιάννη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Βασίλη (γ. 1979) και την Ιουλιέττα (γ. 1988).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *