Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Η βασική ιδέα του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας



Το Αειφόρο Σχολείο και η ενσωμάτωση των αρχών και αξιών της αειφορίας σε κάθε πλευρά της ζωής, αλλά και στις σχέσεις του σχολείου με τη σχολική και ευρύτερη τοπική κοινότητα αποτελούν τη βασική ιδέα του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας για τη σχολική χρονιά 2017-18.

Την Τετάρτη 8/11/17 πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια συνεργασίας, υλοποίησης και διεξαγωγής του προγράμματος αλλά και ενημέρωση γονέων με θέμα «Αειφόρο Σχολείο: Θεωρητική και Βιωματική Προσέγγιση». Εισηγήτρια του προγράμματος επιμόρφωσης ήταν η κα. Φράγκου Ελ., Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Πέλλας η οποία επικεντρώθηκε στους βασικούς πυλώνες της αειφορίας και συνέχισε με βιωματικά εργαστήρια βασισμένα στις αρχές της εκπαίδευσης για την αειφορία.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν καλλιέργειας αειφορικής συμπεριφοράς καλούμε τους καταστηματάρχες της πόλης μας, από τους οποίους οι μαθητές μας προμηθεύονται προϊόντα αρτοζαχαροπλαστείου να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας τοποθετώντας τα προϊόντα σε χάρτινες συσκευασίες… «ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ»! Στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας παρακαλούνται οι γονείς να προμηθευτούν συσκευασίες- σκεύη νερού σε οικολογικά μπουκάλια. Ταυτόχρονα, να φροντίσουν για την υγιεινή διατροφή των μαθητών στο σχολείο, ύστερα από τις οδηγίες που θα τους δοθούν. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

       

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *