Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

6 κινήσεις που σταματούν πιο γρήγορα το κρυολόγημα

Ο χειμώνας είναι εδώ και μαζί του έφερε και τις εποχιακές ιώσεις.

Τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος όπως το συνάχι, ο πυρετός, ο βήχας και η καταρροή κάνουν την καθημερινότητά μας πιο δύσκολη. Το στρες, η κούραση, η κακή διατροφή και ο κακός ύπνος όχι μόνο ευνοούν την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά καθυστερούν και την απομάκρυνσή τους. Είναι ήδη γνωστό ότι οι τροφές που είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες και τα ζεστά ροφήματα μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να ανακάμψει.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα δείτε τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος να υποχωρούν πιο σύντομα.

1) Τροφές με μαγνήσιο

To μαγνήσιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην άμεση καταπολέμηση των ιώσεων. Παράλληλα χτίζει ένα «τείχος» που σας προστατεύει από τις επιθέσεις των μικροβίων. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι το σπανάκι, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, το αβοκάντο, οι μπανάνες, το καλαμπόκι, οι χουρμάδες, το κακάο, το μπρόκολο, η αγκινάρα, το σουσάμι και ο αρακάς.


2) Περιορίστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προιόντων

Τα γαλακτοκομικά προιόντα όπως το γάλα και το γιαούρτι αυξάνουν την παραγωγή βλέννας που μπορεί να δυσκολεύει την αναπνοή. Ετσι, καλό θα ήταν να περιοριστεί η κατανάλωσή τους την περίοδο που μπορεί να έχετε δυσχέρειες με την αναπνοή σας και έντονο πονόλαιμο.

3) Bάλτε στη διατροφή σας τον θαυματουργό κουρκουμά:

Ο κουρκουμάς με τις αντιοξειδωτικές του ιδιοτητές μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος (το βήχα και τον πονοκέφαλο). Φτιάχνοντας ένα ζεστό ρόφημα με κουρκουμά και μέλι μπορείτε να νιώσετε σημαντική ανακούφιση.


4) Σκόρδο και έλαιο ρίγανης:

Οι αντιμικροβιακές ουσίες του σκόρδου είναι γνωστές. Αξίζει, όμως, να σταθούμε και στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου ρίγανης: περιέχει μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες A και C, κάλιο, σίδηρο και χαλκό. Μια σταγόνα διαλυμένη σε νερό μπορεί να βοηθήσει στον πονόλαιμο.

5) Η ξεκούραση είναι το άλφα και το ωμέγα: 
 
Η άμυνα του οργανισμού δεν μπορεί να ενισχυθεί αν ο οργανισμός δεν κάνει ένα διάλειμμα από τους καθημερινούς ρυθμούς του. Ο καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά.

6) Χλωρέλλα, η ευεργετική

Η χλωρέλλα (μπορείτε να την προσθέσετε σε χυμούς ή smoothies) ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα με τις πρωτείνες, τις βιταμίνες (Α, C, Ε), τα αμινοξέα, και τα μέταλλα που περιέχει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *