Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ: Πολύ δύσκολα, αλλά Νίκη τελικά - Βαφύρας - Κούπα Κιλκίς 73-67

Μία πολύ δύσκολη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα κατάφεραν χθες το απόγευμα (Σάββατο 3 Δεκεμβρίου) οι άνδρες μας. Στο «ΔΙΟΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» υποδέχθηκαν την Κούπα Κιλκίς σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ ΕΚΑΣΚΕΜ και την κέρδισαν τελικά με σκορ 73-67.

Και γιατί τελικά; Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν μπει αποφασιστικά από το πρώτο λεπτό και να προσπαθούν να πάρουν τα ινία του αγώνα. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ δυνατά με το phisical game να είναι το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού. Ένα χαρακτηριστικό που πολλές φορές πέρασε το επιτρεπτό όριο και υποχρέωσε τους δύο διαιτητές να πάρουν πολλά σφυρίγματα και να διακόψουν πολλές φορές τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στα δύο πρώτα λεπτά δόθηκαν 7 φάουλ, 4 και 3 αντίστοιχα. Το αρχικό 2-5 έγινε 5-8 στα τέσσερα πρώτα λεπτά και το παιχνίδι είχε πάρει αμφίρροπη μορφή από το ξεκίνημα. Οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπαθούσαν να μείνουν συγκεντρωμένοι και να αποφύγουν τα λάθη καταρχήν και να πετύχουν στο αρχικό τους πλάνο. Έπαιζαν στοχευμένα και ήταν φανερό και τελικά στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου οι παίκτες μας έφτασαν με το μικρό προβάδισμα των δύο πόντων και σκορ 18-16.

Το 2ο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν με την ίδια δυναμική και πήγαιναν στο σκορ χέρι χέρι μέχρι και 5΄ και 16΄΄ πριν το τέλος του. Από εκείνο το χρονικό σημείο τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν αρνητικά για τους παίκτες μας. Το 26-26 μετατράπηκε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου 31-40. Η διακοπή του πρώτου ημιχρόνου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με διαφορετικά συναισθήματα και τους παίκτες και τον προπονητή του Βαφύρα μας ιδιαίτερα προβληματισμένους.
Αυτή η διακοπή όμως φάνηκε ευεργετική για την ομάδα μας. Η έναρξη του 3ου δεκαλέπτου έφερε τους παίκτες μας πολύ πιο συγκεντρωμένους και αποτελεσματικούς και στα δύο μέρη του παρκέ. Παλεύοντας και οι δύο ομάδες κάθε φάση στα όρια, αυτή που κατάφερνε να ροκανίζει την διαφορά ήταν ο Βαφύρας μας. Το 31-40 έγινε 36-40 και η διαφορά για λίγα λεπτά έπαιζε μεταξύ  4 και 6 πόντων. Το 44-48 ήταν 4΄ πριν το τέλος του η τελευταία φορά που οι παίκτες μας ήταν με τόσο μεγάλη διαφορά πίσω στο σκορ. Η αντεπίθεση διαρκείας συνεχίστηκε και κατάφεραν με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου να προηγούνται με 53-52.

Το 4ο δεκάλεπτο πλέον δεν ήταν για καρδιακούς. 6΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού το σκορ ήταν ισόπαλο με τον πίνακα να γράφει 58-58. Ελαφρύ προβάδισμα απέκτησε η ομάδα μας στη συνέχεια, με την διαφορά να ανεβοκατεβαίνει από 2 ως 5 πόντους. 1΄ και 27΄΄ πριν το τέλος το σκορ ήταν στο 68-66. Το τάιμ άουτ που πήρε ο κόουτς Σαραπτσής σε εκείνο το χρονικό σημείο, έδωσε στην ουσία στους παίκτες μας την ευκαιρία να συγκεντρωθούν και να πάρουν τις απαραίτητες οδηγίες για να κερδίσουν τελικά το παιχνίδι. Το σκορ έγινε 72-67 και 27΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού, αλλά το τάιμ άουτ που ζήτησε ο κόουτς της Κούπας κος Τσάτσης δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο ο ίδιος θα ήθελε για να γυρίσουν το παιχνίδι. Το τελικό 73-67 ήρθε να σώσει την παρτίδα για τον Βαφύρα μας, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να το κερδίσουν.

Οι αριθμοί του αγώνα:

Διαιτητές: Γιανκίδης – Κορμέντζας.

Δεκάλεπτα: 18-16, 31-40, 53-52, 73-67.


ΒΑΦΥΡΑΣ ΚΟΥΠΑ ΚΙΛΚΙΣ
20/46 20/34
4/19 2/18
ΒΟΛΕΣ 21/38 21/34
ΦΑΟΥΛ 26 30
ΡΙΜΠ ΑΜΥΝΤ 22 29
ΡΙΜΠ ΕΠΙΘ 13 9
ΤΑΠΕΣ 1 2
ΚΛΕΨ 9 6
ΛΑΘΗ 15 23
ΑΣΣΙΣΤ 11 7


ΓΑΣ Βαφύρας Δίου (Σαραπτσής): Σαραπτσής, Μιλκούδης 13, Ευαγγελόπουλος 22 (3), Αραμπατζής, Μπατζάκης 3, Κυπαρίσσης 27, Σιώκας 1, Στεφάνου, Σκέντος, Ελευθεριάδης 2, Καραμπατάκης, Γερομιχαλός 5 (1).


ΑΠΣ ΚουΠα Κιλκίς (Τσάτσης): Καρατζιάς 3, Υφαντίδης 3, Καλπακίδης, Τσουλφαΐδης, Κοσμάς 2, Χοτουμανίδης 8, Ψωμιάδης 3 (1), Ασβεστόπουλος 12, Ποζίδης 7 (1), Ανδρεάδης 1, Μουστάκας 24, Αραμπατζής 4.


ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 09/12
ΑΟΚ Γουμένισσας - Αετοί Βέροιας
Μέγας Αλ.Λεπτοκαρυάς - Εργοναθλός
Φίλιππος Ν.Πέλλας - ΑΚΕ Πιερίας
Κολινδρός - Βαφύρας
ΚΟΥΠΑ - Ατρόμητοι Ν.Σάντας
Πάνθηρες - Αθλος Αλεξάνδρειας


απο το  basketball.vafiras.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *