Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η απάντηση της ΕΡΤ για την κάλυψη του συλλαλητηρίου Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ απαντά στα όσα της καταλογίστηκαν περί ελλιπούς κάλυψης του χθεσινού (21/01) συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.


«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετάδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, αναφορικά με την κάλυψη του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη και προσθέτει: «Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο».

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ». «Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μια ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», καταλήγει.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ., Χρήστο Λεοντή και τον εντεταλμένο Σύμβουλο, υπεύθυνο του τομέα ειδήσεων, Βασίλη Ταλαμάγκα στους οποίους εξέφρασε την «έντονη δυσαρέσκεια της ΝΔ για την ελλιπέστατη κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου».

Στη συνομιλία που είχαν, σύμφωνα με ενημέρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ευρωβουλευτής του κόμματος επισήμανε «την ολιγωρία της Δημόσιας Τηλεόρασης» και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής, ότι την ώρα της συγκέντρωσης, η ΕΡΤ3 προέβαλλε την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *