Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ο Ευάγγελος Τσαβδάρης για την δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία στην Αλμωπία

Με αφορμή την προσπάθεια του Ειδικού Σχολείου Αριδαίας για τη δημιουργία μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία, ο ποιητής κι εκπαιδευτικός
Ευάγγελος Τσαβδάρης ένιωσε την ανάγκη να απευθυνθεί μέσω του ialmopia.gr στους πολίτες της Αλμωπίας και να καταδείξει το πόσο αναγκαίο είναι να στηρίξουμε όλοι μας αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. 


''Είναι το πρώτο κείμενο από όσα έχω γράψει στη ζωή μου, όπου πιστεύω ότι είμαι υποχρεωμένος να μπω κατευθείαν στο θέμα, χωρίς περιστροφές κι ορολογίες, κι αυτό για να δείξω σε όποιους το διαβάσουν, το ένα μέρος από το άγχος που βιώνουν τα άτομα με αναπηρίες και οι γονείς τους για το τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία της ζωής των ανθρώπων αυτών, όταν οι φροντιστές τους -μέλη του συγγενικού τους περιβάλλοντος- δεν θα μπορούν πια να τους προσφέρουν την απαιτούμενη χειρωνακτική φροντίδα. 

Aυτό όλοι οι αρτιμελείς θα μπορέσετε να το νιώσετε αν σας βάλουν στη διαδικασία να σκεφτείτε ότι όλοι σας λίγο-πολύ έχετε αγχωθεί το τι θα γίνεται και πως θα πορευθείτε στα γεράματα σας. Όλοι σας φοβάστε, κατά την περίοδο των γηρατειών, σε τι είδους χέρια θα πέσετε, που λέει κι ο λαός, κι αν αυτά τα χέρια κρατήσουν την αξιοπρέπειά σας όρθια και ζωντανή. 

Με αυτά τα λίγα λόγια τα οποία θα μπορούσα να εμπλουτίσω με χιλιάδες επιχειρήματα, αλλά δεν το κάνω σκόπιμα, ακριβώς για να σας βάλω στη διαδικασία αγαπητοί συμπολίτες να σκεφτείτε και να στηρίξετε έμπρακτα το εγχείρημα του Ξενώνα Αυτόνομης Διαβίωσης που επιχειρεί να υλοποιήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Αριδαίας. 

Στο σημείο αυτό είμαι υποχρεωμένος να μιλήσω εντελώς συναισθηματικά ως άτομο με αναπηρία και να συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου την κυρία Χριστίνα Χατζηανδρέου, η οποία δεν έμεινε μόνον στον τίτλο του γονέα ατόμων με αναπηρίες, που αναλώνεται στους χορούς και στα πανηγύρια, αλλά συμμερίστηκε το άγχος που διακατέχει όλα τα άτομα με αναπηρίες και περισσότερο τα άτομα με νοητική υστέρηση, που δεν μπορούνε να συναισθανθούν κιόλας τη νόηση για το μέλλον. 

Με τις λίγες επισκέψεις και με πολύ παλμό σας προσκαλώ να στηρίξετε το εγχείρημα με όλες τις δυνάμεις, οικονομικές, υλικές και πνευματικές.''.


Με τιμή κι αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Τσαβδάρης Ευάγγελος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *