Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Αριδαία: Χορός αγάπης για την στέγη ατόμων με αναπηρία

κράτα μου το χέρι….

Η μεγαλύτερη αγωνία και το μεγαλύτερο άγχος ενός γονιού που έχει παιδί με αναπηρία είναι το τι θ’ απογίνει το παιδί του όταν αυτός δεν θα είναι πια στη ζωή.

Οι γονείς ανησυχούν μελλοντικά για την αυτόνομη διαβίωση και ανεξαρτητοποίηση των παιδιών τους. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μη αναστρεψιμότητα της κατάστασης των παιδιών, τους προκαλεί άγχος και εξουθένωση (συναισθηματική και ψυχολογική).

Η αναπηρία δεν είναι αρρώστεια. Είναι μια μόνιμη κατάσταση που χρειάζεται αντιμετώπιση. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε δομές για τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων. Να οργανώσουμε την καθημερινότητά τους και να προγραμματίσουμε το μέλλον τους όταν δεν θα υπάρχουμε πια…

Πηγή στήριξης αποτελεί η ευρύτερη τοπική κοινότητα – ΕΣΕΙΣ. Η αγάπη, η άνευ όρων αποδοχή και μια μονίμως ανοιχτή αγκαλιά είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να δώσετε σ΄έναν άνθρωπο με αναπηρία. Και το κάνετε με το παραπάνω. Όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίζετε αδιαλείπτως και σας χρωστάμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Τώρα, για άλλη μια φορά στρεφόμαστε σ΄ εσάς για να ξεκινήσουμε κάτι σπουδαίο. Μια ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ για τα άτομα με αναπηρία στην Αριδαία. ΄Ετσι, οι άνθρωποι αυτοί, έχοντας στο πλευρό τους εξειδικευμένο προσωπικό, θα μπορούν να χτίσουν μόνοι τους το μέλλον τους και να έχουν μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση, ακόμα κι όταν οι γονείς τους ή οικογένειά τους δεν θα μπορούν να είναι κοντά τους για να τους φροντίζουν.

Για τον σκοπό αυτό, ΦΟΑ και Ειδικό Σχολείο Αριδαίας με την στήριξη όλων των δομών (ΕΕΕΕΚ και Ηλιαχτίδας) οργανώνουμε χορό στο Πάνθεον στις 13 Γενάρη και σας προσκαλούμε όλους, να μας κρατήσετε το χέρι !Η Πρόεδρος

Χατζηανδρέου Χριστίνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *