Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: La Rafle (2010)

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: La Rafle - Τη Νύχτα που Χάθηκαν τα Αστέρια (2010)


Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club: Πρόκειται για παιδιά από την περιοχή μας, οι οποίοι έχουν πάθος με τον κινηματογράφο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα γράφουν τις δικές τους κριτικές - απόψεις - προτάσεις σχετικά με ταινίες που έχουν προβληθεί στο... μαγικό άσπρο πανί και που αξίζει να δούμε.

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club - Η επίσημη σελίδα στο facebook



La Rafle (2010)

Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία της Ροζελίν Μπος 
Ιούλιος 1942. Η αστυνομία του Παρισιού εξαπολύει πογκρόμ και συλλαμβάνει 13.000 ανθρώπους Εβραϊκής καταγωγής με στόχο τον περιορισμό τους. Έτσι, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στεγάζει στο ποδηλατοδρόμιο της πόλης πριν αρχίσει να τους προωθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για την τελική τους εξόντωση από τους Ναζί. Θα παρακολουθήσουμε την ιστορία της Ανέτ, μιας νεαρής νοσοκόμας η οποία δίνει σώμα και ψυχή ώστε να περιθάλψει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορεί.. Η ταινία βασίζεται στις στις πραγματικές διηγήσεις του επιζώντα Joseph Weismann (ενός από τους ελάχιστους των 13.000 του ποδηλατοδρομίου που επέζησαν) Με τους Ζαν Ρενό, Μέλανι Λοράν, Γκαντ Ελμαλέχ
  

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *