Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ το ελαιόλαδο πάνω στον πάγκο της κουζίνας σου

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά το λάδι στο φαγητό του. Λίγο λαδάκι δίνει πάντα υπέροχη γεύση στα πιάτα μας.

Εκτός από τη γεύση και το μοναδικό χρώμα του, το ελαιόλαδο κάνει καλό και στην υγεία μας. Πάντα με μέτρο φυσικά.

Επίσης, χρησιμεύει σε άπειρα πράγματα μέσα σε ένα σπίτι, πέρα από το μαγείρεμα.

Ακόμη και αν δεν είσαι η καλύτερη νοικοκυρά, σίγουρα στην κουζίνα σου θα υπάρχει ένα μπουκάλι λάδι, κάπου, σε κάποιο ντουλάπι.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να ξεχνάς το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ειδικά, αν βιάζεσαι να μαγειρέψεις. Το αφήνεις εκεί για την επόμενη φορά.

Μέγα λάθος. Απ’ ότι φαίνεται, είναι κακή ιδέα να αφήνεις το λάδι πάνω στον πάγκο.

Γιατί όμως; Τι μπορεί να συμβεί;

Σύμφωνα με το Good Housekeeping, το να αφήνεις το ελαιόλαδο εκτεθειμένο στο φως και στη ζέστη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσει γεύση ξυδιού. Ακόμη, αν εκτεθεί στο οξυγόνο, κάνει αυτή την ξινή γεύση ακόμα πιο έντονη.

Το ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύεται σε ένα δροσερό, ξηρό, σκοτεινό ντουλάπι, ιδανικά στους 14-18˚ C.

Αν και έχει ημερομηνία λήξης έως δύο χρόνια, αν ανοιχτεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε έξι μήνες και ακόμη νωρίτερα, αν έχει εκτεθεί σε συνθήκες που έχουν επηρεάσει τη γεύση του.


Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ακουμπήσεις το λάδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να μαγειρέψεις, θυμήσου να το επιστρέψεις στο ντουλάπι του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *