Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πώς νιώθουν οι άνθρωποι με αυτισμό όταν μπαίνουν στα μέσα μεταφοράς - Eνα συγκλονιστικό βίντεο

Ενα ξεχωριστό βίντεο ετοίμασε ο σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό της Βρετανίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού στις 2 Απριλίου.


Μέσα από αυτό βλέπουμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι με αυτισμό όταν μπαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η πρωτοβουλία αυτή, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων, συμβάλλοντας στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τα χέρια, υπερκινητικοτητα, φόβος, πόνος στα αυτιά εξαιτίας των θορύβων που γίνονται πολύ έντονοι, ευαισθησία στο φως που αναβοσβήνει.

Ολα τα παραπάνω βιώνει ένας άνθρωπος με αυτισμό. Τα άτομα αυτά έχουν ανάγκη κυρίως για αποδοχή και κοινωνική στήριξη.

«Ο φόβος της απρόσμενης αλλαγής με κάνει να αισθάνομαι ότι είναι ακατόρθωτο να βγω από το σπίτι» σημειώνει χαρακτηριστικά η κοπέλα με αυτισμό στο τέλος του βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *