Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας: Εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου

Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Αλμωπίας σας προσκαλούν στην κεντρική εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου. 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 
 
Σάββατο 19 Μαΐου 2018 
 
στις 19:30 Εκδήλωση αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας. Ομιλήτρια : Σοφία Ταρασίδου Αφήγηση : Γιάννης Καλαϊτζόγλου και Όλγα Κιουρτσίδου Λύρα : Άρης Μιχαηλίδης Τραγούδι : Βίκυ Μιχαηλίδου Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας Παρουσιάστρια : Παρθένα Ελευθεριάδου 
 
Κυριακή 20 Μαϊου 2018 
 
Ιερός Ναός Αγίου Νικάνδρου & Ιωαννικίου Αριδαίας 07:00-10:00π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ. 10:00-10:30π.μ. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας και ομιλία για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, εντός του Ιερού Ναού, από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά. Τελετή Μνημοσύνης – Άγαλμα Ποντιακού Ελληνισμού (2ο Γυμνάσιο Αριδαίας) 10.45-11.30 Τρισάγιο και εκφώνηση ομιλίας για το σύγχρονο νόημα της ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο - Ανάγνωση ψηφίσματος - Πυρρίχιος χορός - Κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *