Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ΕΚΑΣΚΕΜ: Αλλαγή τροποποίηση διαδικασίας πιστοποίησης υγείας 2018-19

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με το υπ΄αριθμ. 3370/23.8.18 έγγραφό της μας γνώρισε την αλλαγή-τροποποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης υγείας όλων των αθλητών-τριών ανεξαρτήτου ηλικίας από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, σύμφωνα με το άρθρο με το άρθρο 16 του ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού (ΦΕΚ 3254Β 8/8/18)

1. Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας , είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

2. Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.

3. Προσκομίζεται υποχρεωτικά στην Γραμματεία η στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.

4. Η κάρτα Υγείας του αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών η Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων , υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων η από ιατρούς έχοντας οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο η με Ν.Π.Δ.Δ , καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα , κατέχοντες την καρδιολογική ιδιότητα.

5. Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η ΕΟΚ παραμένει σε ισχύ ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο , χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *