Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

«Διχαστικός ο Τσίπρας, όχι ο λαός, δημοψήφισμα για Σκοπιανό ή εκλογές»

Για το Σκοπιανό και τον διαχωρισμό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από την παρουσία πολιτικών αρχηγών μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


Πρόταση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι η παρουσία των πολιτικών προσώπων να προηγείται ή να ακολουθεί την εβδομάδα διεξαγωγής της Εκθέσεως.


«Θα αναλάβω την πρωτοβουλία, σε συνεννόηση με φορείς της πόλης, να διαχωρίσουμε το εκθεσιακό γεγονός της ΔΕΘ με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Θα προτείνω οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών να γίνονται 10 ημέρες πριν ή μετά τη ΔΕΘ», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.


Ο κ. Τζιτζικώστας θεωρεί απαραίτητο αυτόν τον διαχωρισμό γιατί «τα φώτα πέφτουν σε γεγονότα που δεν θα έπρεπε. Η ΔΕΘ είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και τις επενδύσεις ειδικά φέτος, που τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ».


Οσον αφορά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που στιγματίστηκε από τα εκτεταμένα επεισόδια και την αλόγιστη χρήση χημικών, είπε για τα δεδομένα η προσέλευση ήταν μεγάλη.


«Ο κόσμος που ήθελε να συμμετάσχει και είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών γνωρίζοντας για την παρουσία των 6.000 αστυνομικών, τρόμαξε. Τέτοια μέτρα ασφαλείας δεν έχω ξαναδεί» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και τόνισε για ακόμα μια φορά πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι απαραίτητη για την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών. Σε αντίθετη περίπτωση, μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές.


«Αν δεν γίνουν εκλογές τοτε θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το προσύμφωνο των Πρεσπών, όπως και στη γειτονική χώρα.


Η συνθήκη δεν πρέπει να προχωρήσει. Είναι καταστροφική γεωστρατηγικά και θα αποτελέσει εφιάλτη για τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονικό στην ονομασία των προϊόντων τους» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:


«Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι το 80% των Ελλήνων που είναι κατά της Συμφωνίας, είναι διχαστικοί τότε πρέπει να το πάρει αλλιώς. Άλλος είναι ο διχαστικός», τόνισε, προσθέτοντας πως είναι υπέρ της ένταξης των δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά όχι με οποιαδήποτε λύση.


Σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του για να ολοκληρώσει το έργο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κομματικού χρίσματος.


«Όποιος θέλει ας στηρίζει την προσπάθειά μας. Κινούμαστε σε λογική πέρα και έξω από τα κόμματα» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *