Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις;;

Ως άκρως επικοινωνιακός και μακριά από τον σκοπό της καλύτερης λειτουργίας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση, αν όχι επίλυση, των προβλημάτων της χώρας, είναι ο ανασχηματισμός του Έλληνα Πρωθυπουργού. 

Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε την πρώην Υπουργό επί Νέας Δημοκρατίας κα Παπακώστα να παρέχει στήριξη πλέον στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αντιπαροχή βεβαίως βεβαίως, μια θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα, καθόσον ισχύει η βασική αρχή της εμπορικοπολιτικής ζωής του τόπου “ουδεμία παροχή άνευ αντιπαροχής”, η οποία εκφράστηκε από την ίδια ως “ανταπόκριση στο κάλεσμα του Έλληνα Πρωθυπουργού”. Έπεσαν από τα σύννεφα οι απανταχού νεοδημοκράτες έχοντας ο καθένας να πει και από ένα αρχαιοελληνικό ή νεοελληνικό γνωμικό με το οποίο καταδίκαζε την κίνηση αυτή. Υπάρχει όμως κάποιο ηθικό δίδαγμα σε αυτήν την ιστορία; 

Μήπως όσοι έπεσαν από τα σύννεφα το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνουν θα ήταν να αναρωτηθούν τι δουλειά είχαν να βρίσκονται στα σύννεφα; Μήπως η ιστορία στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας απλά επαναλαμβάνεται; Αλήθεια είναι απαραίτητο να θυμίσω πως κατά το πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν πολλοί “ανεξάρτητοι”, οι οποίοι από προσωπικό συμφέρον και μόνο κινήθηκαν εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, προσβάλλοντας και καταδικάζοντας το έργο της ως κυβέρνηση, επαινώντας στον αντίποδα τον κύριο Τσίπρα; Ας μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας λοιπόν!!! Το πρόβλημα δεν είναι η κίνηση της κας Παπακώστα, καθόσον ήταν κάτι καταδικαστέο μεν, αλλά αναμενόμενο. 

Το πρόβλημα είναι πως στην ΝΔ και είναι κοινή παραδοχή πολλών αυτό, πως αν το ίδιο “κάλεσμα” του Πρωθυπουργού γινόταν στο σύνολο των μελών της Νέας Δημοκρατίας, αυτοί που θα έπρατταν ακριβώς το ίδιο είναι πολλοί. Δυστυχώς οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό, έδειξαν πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με νεοδημοκράτες να πηγαινοέρχονται είτε ατομικά, είτε ως συνδυασμοί, είτε ως επικεφαλής, είτε ως υποστηρικτές - χειροκροτητές και με αξιώσεις κατά την επιστροφή τους, ακολουθώντας την ειρωνική αλλά εύστοχη φράση του ΑΡΚΑ: “Είναι καιρός να αφήσουμε τους εγωισμούς κατά μέρους και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας”. Την παθογένεια αυτή μόνο οι ψηφοφόροι μπορούν να αλλάξουν καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές στις κάλπες, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι σακάκι που το φοράμε όποτε κρυώνουμε και το πετάμε όποτε μπορούμε χωρίς αυτό. 




Με τιμή 

Σαρηγιαννίδης Στάθης

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΚΜ 

Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας

Της Παρ. “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”

υπό το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *