Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ροδάκινα: Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΕΛΓΑ, το θέμα πάει σε δίκη

Απέρριψε το δικαστήριο, στις 3 Σεπτεμβρίου, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά του ΕΛΓΑ η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας

για την αποζημίωση των αγροτών από τις φετινές βροχοπτώσεις και παρέπεμψε το θέμα σε τακτική δικάσιμο, διαδικασία που είναι αρκετά πιο χρονοβόρα. Όπως αναφέρουν οι ροδακινοπαραγωγοί στον ΑγροΤύπο, τώρα θα κατατεθεί αγωγή κατά του ΕΛΓΑ, την ερχόμενη εβδομάδα, για τη μη καταβολή αποζημιώσεων για τις βροχοπτώσεις του 2018 και θα ακολουθηθεί η τακτική δικάσιμο. Βέβαια, παραδέχονται, αυτή η νομική οδό που θα ακολουθηθεί είναι χρονοβόρα.

Αναφερόμενοι στην πληρωμή «de minimis» για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του 2017, τονίζουν στον ΑγροΤύπο ότι δεν ήταν δίκαιη.

«Πληρώθηκαν μια στρεμματική ενίσχυση ανά προϊόν (επιτραπέζια ροδάκινα, συμπύρηνα και νεκταρίνια). Θα ήταν καλύτερο να πληρώνονταν ανά ποικιλία», τονίζουν.



imathiotikigi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *