Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

28η Οκτωβρίου: Πώς θα πληρωθείτε όσοι δουλέψετε

Προς απογοήτευση πολλών, φέτος, η 28η Οκτωβρίου «πέφτει» Κυριακή. Τι ισχύει όμως για όσους εργάζονται και πώς θα πληρωθούν;

Ζήτημα μετάθεσης της σε άλλη εργάσιμη μέρα δεν τίθεται, αφού από το 1983 (Ν.1400/83) καταργήθηκαν οι διατάξεις για μετάθεση αργιών σε άλλη μέρα όταν συμπίπτουν με Κυριακές.


Για τους εργαζόμενους ισχύουν τα παρακάτω για την ημέρα αυτή:

Σε περίπτωση που δεν θα λειτουργήσει η επιχείρηση Οι επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, πρέπει να καταβάλλουν μόνο στους ημερομίσθιους, το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους. (ΑΠ 303/61, 323/62) αλλά και άποψη του Υπουργείου Εργασίας (έγγρ. α.π. 2797/99, 3019/2001, περί αμοιβής των αργιών σε σύμπτωση με Κυριακές).

Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό θα λάβουν κανονικά το μηνιαίο μισθό τους:

Σε περίπτωση λειτουργίας της επιχείρησης.

Όσοι ημερομίσθιοι απασχοληθούν κατά την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, θα λάβουν το ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75%.

Ακόμη πρέπει να τους χορηγηθεί αναπληρωματική μέρα ανάπαυσης (REPO), την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Όσοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό και απασχοληθούν κατά την Κυριακή 28/10/2012, θα λάβουν προσαύξηση 75%, υπολογιζόμενη στο 1/25 του μισθού τους.

Επί πλέον θα πάρουν και αναπληρωματική ανάπαυση (REPO) την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε περίπτωση που δεν χορηγηθεί αναπληρωματική ανάπαυση οφείλεται ένα επί πλέον ημερομίσθιο ή 1/25 του μισθού.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *