Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το επόμενο διήμερο με κυρία χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βοριάδες και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά: 

1. Από το απόγευμα της Τετάρτης (28/11/2018) 

Α. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από αργά το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ στο θρακικό και το βόρειο Αιγαίο.
Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και τη νύχτα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης (περίπου πάνω από 500 μέτρα).
 
2. Την Πέμπτη (29/11/2018)

Α. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 Μποφόρ.
Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Κεντρικής και Ανατολικής Πελοποννήσου.
Νωρίς το πρωί θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.
Ενδεικτικό υψόμετρο χιονόπτωσης στα Βόρεια πάνω από 300 μέτρα, στα κεντρικά πάνω από 500 και στα νότια πάνω από 700 μέτρα.
Από αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στη Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Γ. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν .
Δ. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα στα βόρεια Ηπειρωτικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *