Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Αυτοί είναι οι λόγοι που μπορεί να ιδρώνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου

Ενοχλητικός, αντιαισθητικός, προκαλεί εκνευρισμό. O ιδρώτας κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι μια δυσάρεστη κατάσταση.

Ο ιδρώτας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητικός όταν κοιμόμαστε, γιατί τις περισσότερες φορές επηρέαζει την ποιότητα του ύπνου μας.

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί να οφείλεται σε κάτι απλό, όπως η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή τα ρούχα που φοράμε.

Στην πραγματικότητα, ο ιδρώτας είναι μια φυσική αντίδραση του οργανισμού απέναντι στη ζέστη προκειμένου το σώμα μας να μάς δροσίσει.

Η εφίδρωση είναι ο τρόπος που έχει οργανισμός για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του. Όταν το σώμα εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες ανεβαίνει η ροή του αίματος και έτσι απελευθερώνεται ιδρώτας από τους πόρους του δέρματος. Μόλις λοιπόν ο ιδρώτας αρχίσει να εξατμίζεται, δημιουργείται ένα αίσθημα δροσιάς στο σώμα.

Όταν όμως συμβαίνει συχνά να ιδρώνετε κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν οφείλεται στα παραπάνω, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία και να διαπιστώσει αν υπάρχει ιατρικό πρόβλημα.


Υπάρχουν πολλά αίτια της νυχτερινής εφίδρωσης και δεν είναι μόνο η ζέστη του δωματίου. Ας δούμε παρακάτω μερικούς λόγους:

1. To στρώμα σας είναι παλιό

2. Εμμηνόπαυση, καθώς οι εξάψεις μπορεί να εκδηλωθούν τη νύχτα.

3. Εντονο άγχος και στρες

4. Γρίπη (ή κάποιος άλλος ιός)

5. Σοβαρή ασθένεια

6. Φάρμακα

7. Υπογλυκαιμία

8. Παχυσαρκία

9. Χαμηλό σάκχαρο

10. Ανωμαλίες στη λειτουργία του θυρεοειδή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *