Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Σήµερα (21/1) στην Επιτροπή η Συµφωνία, ψηφίζεται ως το τέλος της εβδοµάδας

«Καυτή» εβδομάδα ενόψει της ψήφισης για την επικύρωση ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Ανισοµερώς γέρνει το ενδιαφέρον του κοινοβουλευτικού έργου της τρέχουσας εβδοµάδας στην επεξεργασία του σχεδίου νόµου του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών, που ξεκινά σήµερα το απόγευµα στην Επιτροπή Εθνικής Αµυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Παράλληλα και εν αναµονή της απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το χρονοδιάγραµµα της συζήτησης στην Ολοµέλεια, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται η επεξεργασία στις κοινοβουλευτικές επιτροπές σχεδίου νόµου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ενδυνάµωση του ΑΣΕΠ και αναβάθµιση της ∆ηµόσιας Διοίκησης.

Λίγο µετά την κατάθεση στη Βουλή, το µεσηµέρι του Σαββάτου, του σχεδίου νόµου για την κύρωση της Συµφωνίας των Πρεσπών, αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η πρόσκληση των µελών της Διαρκούς Επιτροπής Αµυνας και Εξωτερικών της Βουλής για σήµερα, στις 17.00 το απόγευµα, µε αντικείµενο την επεξεργασία και την εξέτασή του. Σύµφωνα µε κοινοβουλευτικές πηγές, στόχος είναι να κυρωθεί η Συµφωνία πριν από το τέλος της εβδοµάδας, ιδανικά έως την Πέµπτη, αλλά η Διάσκεψη των Προέδρων σήµερα το µεσηµέρι αποφασίζει µε ακρίβεια για τα χρονικά περιθώρια.

Ο Νίκος Βούτσης

Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έχει προϊδεάσει για το ότι η διαδικασία δεν θα είναι ασφυκτική, προκειµένου να δοθεί ο χρόνος να συζητηθούν επαρκώς οι λεπτοµέρειες της Συµφωνίας και να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Ωστόσο µε δεδοµένες τις εξελίξεις στα µικρότερα κόµµατα, που είναι σαφές πως δέχθηκαν τις ισχυρότερες πιέσεις κατά τη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης επί της Συµφωνίας, πολλά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν κλίµα ρευστότητας στο περιβάλλον εξέτασής της. Επιπλέον τόσο ο τρόπος µε τον οποίο θα ξεπεραστεί ο σκόπελος της σύνθεσης των επιτροπών και οι εκεί ισορροπίες όσο και το χρονοδιάγραµµα που θα επιλεγεί για τη συζήτηση στην Ολοµέλεια θα οριοθετήσουν το πεδίο στο οποίο θα συνεχιστεί -όπως όλα δείχνουν- η... µητέρα των µαχών.

Αναπόφευκτα περνούν σε δεύτερη µοίρα, αλλά συνεχίζονται, οι συνεδριάσεις άλλων επιτροπών, σε µία εκ των οποίων ολοκληρώνονται η επεξεργασία και η εξέταση του σχεδίου νόµου του υπουργείου ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης για την ενίσχυση και την αναβάθµιση της Δηµόσιας Διοίκησης, ενώ η ψηφοφορία στην επιτροπή για τη συνταγµατική αναθεώρηση έχει µετατοπιστεί στην Τετάρτη 30 Ιανουαρίου επί όλων των προτάσεων κοµµάτων αλλά και µεµονωµένων βουλευτών, που θα έχουν πάνω από 50 υπογραφές. Ωστόσο λήγουν οι προθεσµίες κατάθεσης συµπληρωµατικών προτάσεων.

 
 
Πηγή: ethnos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *