Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

7 τροφές - εκτός από το γιαούρτι - πλούσιες σε προβιοτικά για την καλή υγεία εντέρου

Τα προβιοτικά ενισχύουν τα καλά βακτήρια στο έντερο και συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων του ευερέθιστου εντέρου.

Εχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας μέσω της διατροφής.

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που περιέχονται σε ζυμωμένα τρόφιμα ή σε διατροφικά συμπληρώματα και βοηθούν σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου. Τα προβιοτικά είναι «φιλικά βακτήρια» που ζουν στο σώμα μας και βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Βοηθούν επίσης στην άμυνα του οργανισμού από λοιμώξεις που προκαλούνται από εχθρικά βακτήρια ή άλλα μικρόβια.

Πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τα προβιοτικά: τους προσφέρουν καλύτερη πέψη, τους χαρίζουν περισσότερη ενέργεια, αποκτούν πιο λείο και καθαρό δέρμα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Εάν δεν θέλεις να καταφύγεις στα συμπληρώματα και επιλέγεις τις πηγές φυσικών προβιοτικών, παρακάτω σου δίνουμε τη λίστα με τις 7 τροφές που θα κάνουν καλό στο έντερό σου:

1. Αγουρες μπανάνες

2. Μαύρη σοκολάτα

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της μαύρης σοκολάτας είναι ότι περιέχει περισσότερα προβιοτικά σε σχέση με τις σοκολάτες γάλακτος.

3. Σκόρδο

Ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των καλών βακτηρίων στο γαστρεντερικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Kimchi (καυτερό λάχανο)

Το kimchi είναι το εθνικό πιάτο της Κορέας. Το λάχανο επικαλύπτεται φύλλο προς φύλλο με ένα γευστικό πικάντικο μίγμα από καυτερό πιπέρι, σκόρδο, σχοινόπρασο, κρεμμύδι και χυμό αχλαδιού. Στη συνέχεια μπορεί να καταναλωθεί αμέσως ή να το αφήσετε έξω από το ψυγείο για δύο η τρεις μέρες για να ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης.

5. Το ξινολάχανο

Είναι πλούσιο σε βακτήρια Lactobacillus, τα οποία και προωθούν την υγιή χλωρίδα στην εντερική οδό.

6. Κρύες πατάτες

Οι πατάτες που έχουν πλυθεί, μαγειρευτεί και κρυώσει, αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές ανθεκτικού αμύλου και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

7. Κεφίρ

Ιδανικό εάν έχεις δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, είναι ό,τι πρέπει και για τη σωστή λειτουργία του εντέρου σου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *