Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για την κύρωση της Συμφωνίας

Είναι αλήθεια ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση, το ΥΠΕΞ και τα λοιπά αρμόδια όργανα.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας.
Είναι επίσης αλήθεια ότι δεν επιτρέψαμε στην συναισθηματική μας φόρτιση όλο αυτό το διάστημα, να οδηγήσει σε λόγο διχαστικό.

Προτείναμε με άλλους 29 Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων την διενέργεια δημοψηφίσματος, ζητήσαμε μέσω της Ολομέλειας την κύρωση της συμφωνιάς με αυξημένη πλειοψηφία, όχι γιατί αυτό απαιτείται συνταγματικά, αλλά χάριν επίτευξης της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης σε ένα τόσο σοβαρο εθνικό ζήτημα, δίχως να εισακουστούμε.

Δεν μπορούμε όμως, αφουγκραζόμενοι την πλειοψηφία των μελών μας και της τοπικής κοινωνίας, να μην δηλώσουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας νιώθει προσβεβλημένη από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Μιας συμφωνίας με αρνητικό πρόσημο για τη χώρα μας, που αντί να οδηγήσει σε σταθερότητα και συνεργασία στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως ισχυρίζονται οι υπέρμαχοί της, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Δυστυχώς μάλιστα τα αποτελέσματα αυτά θα βιώσει πρώτα (ή από τις πρώτες) η περιοχή μας.

Όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε από σήμερα κιόλας να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της κάκιστης αυτής συμφωνίας.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

Με εκτίμηση
Στάθης Φουντουκίδης
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *