Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Καταγγελία - Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών καταγγέλλει την απαράδεκτη και αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και όλων όσων είναι «πρόθυμοι» να εκχωρήσουν, αναίσχυντα, αδιαπραγμάτευτη ελληνική ιστορία χιλιάδων χρόνων, χωρίς δημόσια συζήτηση προχωρώντας στην ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και στο «ξεπούλημα» της Μακεδονίας μας. 

Οι διαρκείς πιέσεις και απειλές που δέχεται η χώρα από τους γείτονές της και οι αλυτρωτικές και επεκτατικές διαθέσεις που εκφράζονται κατά καιρούς, ενδέχεται να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση περιοχές των Βαλκανίων με συνέπειες που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει.

Η Κυβέρνηση όφειλε να σεβαστεί με ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και να διαμορφώσει συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Η φωνή του λαού μας δεν μπορεί να φιμωθεί.
Εμείς οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί είμαστε διαχρονικά (οι κατ' εξοχήν) θεματοφύλακες της ελληνικής Παιδείας, που σημαίνει θεματοφύλακες της ελληνικής Γλώσσας, της ελληνικής Ιστορίας, του ελληνικού Πολιτισμού. Πιστοί στους αγώνες των προγόνων μας και στο καθήκον δεν μπορούμε να δεχθούμε παραχάραξη της ιστορίας, παραχάραξη της ταυτότητάς μας και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε λύση που θα περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" ή παράγωγό της, στην ονομασία του κράτους των γειτόνων μας. 
Το ίδιο δυνατά εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ύπαρξη οποιασδήποτε λέξης σχετικής με το «Μακεδόνας» και «μακεδονικός-ή-ό», στα εξίσου σημαντικά θέματα της ταυτότητας- εθνικότητας και της γλώσσας των γειτόνων. Δεν υφίσταται ούτε μακεδονικό έθνος ούτε μακεδονική γλώσσα.
Λόγοι ιστορικοί, εθνικοί, πολιτιστικοί, πολιτικοί οδηγούν σε μία μόνο λύση:
Καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος χώρας.
«Η Μακεδονία είναι ιστορικά μόνο ελληνική» 

Για το ΔΣ του Σ.Ε.Π.Ε. Γιαννιτσών

Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας 
Διαμαντόπουλος      Ηλίας Χρυσικός Χρήστος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *