Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Διαγωνισμός ialmopia: Δείτε τους 5 τυχερούς που κληρώθηκαν για την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας" στην Αριδαία σήμερα 24/1

Το ialmopia.gr σας στέλνει θέατρο! 5 τυχεροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σήμερα Πέμπτη (24/1) την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας" από την θεατρική ομάδα Έκφραση Αλμωπίας και ώρα 8.30 μμ, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.


   
Οι τυχεροί της κλήρωσης μας είναι: 

  1. Αντωνία Τσολερίδου
  2. Τασούλα Τσεχιλίδου
  3. Δέσποινα Μακρυγιάννη
  4. Αχυρκίδης Κων/νος
  5. Τεκέογλου Παρασκευή

(Τα εισιτήρια μπορείτε να τα παραλάβετε με την επίδειξη της αστυνομικής σας ταυτότητας στην είσοδο στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.)

 
 "Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας"
 

Η θεατρική ομάδα έκφραση Αλμωπίας, παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της βραβευμένης συγγραφέως, Πένυς Φυλακτάκη, "Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας". Από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Ξενιτίδειο Αριδαίας. Ώρα έναρξης 8.30 μμ

Μαύρη κωμωδία είναι μια μορφή προσέγγισης, από την εύθυμη πλευρά, θεμάτων τα οποία θεωρούνται ταμπού. Πρόκειται για κωμωδία με τραγικά στοιχεία, σκοτεινή κωμωδία, αλληγορία, διδακτικός συμβολισμός. Η τονικότητα του έργου αντιστέκεται στις εύκολες κατηγοριοποιήσεις: το κωμικοτραγικό σαν στοιχείο, είναι κάτι πάρα πολύ σύγχρονο και πιο κοντά στην σημερινή αισθητική: δεν μας επιτρέπει να χαθούμε εντελώς μέσα στο συναίσθημα ούτε να χαλαρώσουμε εντελώς μέσα στο γέλιο, αλλά μας αναγκάζει να σκεφτούμε και μας προκαλεί να αναθεωρήσουμε τα στερεότυπα που φέρουμε μέσα μας. Η αλληγορία έχει σκοπό να δώσει μια επεξηγηματική εικόνα σε μια έννοια ή ιδέα, η οποία έτσι μπορεί να γίνει κατανοητή από το ευρύ κοινό. Ο δημιουργός της αλληγορίας προσπαθεί να κάνει ορατή την αφηρημένη έννοια, αποβλέποντας πάντα σε ένα διδακτικό αποτέλεσμα. Ο συμβολισμός προάγει την πνευματικότητα, τη φαντασία και το όνειρο ως αναπόσπαστο μέρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Το έργο: Στον πυρήνα της κρίσης που ζούμε σήμερα η σύγχρονη κωμωδία "Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας", καυτηριάζει την νεοελληνική εξαλλοσύνη κι αυταρέσκεια, το φοβικό σύνδρομο απέναντι στον ξένο, την αποστήθιση της εθνικής μυθολογίας που αγνοεί την Ιστορία. Με όχημα το αιχμηρό χιούμορ και τη σάτιρα προβληματίζει για τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα: ένας γάμος που γίνεται επειδή "έτσι πρέπει" συναντάει ένα απρόβλεπτο εμπόδιο "εξ ουρανού" και το γραφικό εκκλησάκι της τελετής γίνεται ένας χώρος αποκλεισμού και αποκάλυψης κάνοντας τους ήρωες μαζί με το κοινό να επιβεβαιώσουν αυτό που φοβούνται περισσότερο: ότι τα παθήματα δεν έγιναν Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κείμενο: Πένυ Φυλακτάκη
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγεωργιάδης
Χορογραφίες: Κατερίνα Κωστοπούλου
Τραγούδι και δημιουργίες ήχων με στοιχεία της φύσης, σε live εκτέλεση: Κατερίνα Κυριακίδου
Χειρισμός κονσόλας (ήχος-φως): Ραφαήλ Παρλάκογλου, Γεωργία Σαρβάντη, Κωνσταντίνα Χριστιανίδου
Χειρισμός Projector και κάμερας σε live μετάδοση: Ραφαήλ Παρλάκογλου
Σκηνικά – Κοστούμια - Φωτισμοί - Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Καραγεωργιάδης
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης) : Ξένος: Φώτης Πυριτίδης, Χορεύτρια: Κατερίνα Κωστοπούλου, Νύφη: Ευαγγελία Κιλικλή, Γαμπρός: Σταύρος Καραγεωργιάδης, Μαμά: Ελένη Μιχαηλίδου, Ρούλης: Μάκης Παρτσανάκης , Πάτερ: Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφος: Κωνσταντίνα Χριστιανίδου, Κάμεραμάν: Ραφαήλ Παρλάκογλου, Φωνή σκηνοθέτη ρεπορτάζ: Κατερίνα Κυριακίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *