Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πρωτοποριακό: Εβγαλαν έμβρυο από τη μήτρα, το εγχείρησαν και το ξανάβαλαν στη θέση του!

Mια πρωτοποριακή επέμβαση έσωσε τη ζωή ενός εμβρύου στη Βρετανία, που το έβγαλαν από τη μήτρα της μητέρας του και μετά την εγχείρηση το ξανάβαλαν στη θέση του!

Η Μπέθαν Σίμπσον από το Μπέρναμ του Έσσεξ διήνυε την 20 εβδομάδα κύησης όταν το υπερηχογράφημα Β΄ επιπέδου αποκάλυψε ότι η σπονδυλική στήλη του εμβρύου δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως. Οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια γενετική ανωμαλία, ονόματι spina bifida («δισχιδής ράχη» στα ελληνικά) κι έδωσαν στην επίτοκη μητέρα και τον άνδρα της, Κίρον, τρεις επιλογές: να συνεχιστεί η κύηση με όλα τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε το παιδί μετά τον τοκετό, άμβλωση, ή να επιχειρηθεί επέμβαση στο έμβρυο. Το ζευγάρι δεν δίστασε να επιλέξει το τελευταίο.«Έπρεπε να το κάνουμε», λέει η 26χρονη . «Χρειάστηκε όμως πρώτα μια αμνιοκέντηση, μαγνητικές τομογραφίες και αμέτρητες εξετάσεις. Τελικά πήραμε το ΟΚ στις 17 Δεκεμβρίου και αρχίσανε να ετοιμαζόμαστε για την επέμβαση. Τις επόμενες εβδομάδες οι ζωές μας ήταν σε τρενάκι του ιλίγγου».

Η πρωτοποριακή εγχείρηση έγινε στο University College London Hospital, όπου χειρουργοί από το Βέλγιο, κι ένα άλλο βρετανικό νοσοκομείο, το Great Ormond Street Hospital, έβγαλαν το μωρό από τη μήτρα, αποκατέστησαν τη σπονδυλική του στήλη και το επανατοποθέτησαν στη θέση του για να ολοκληρωθεί η κύηση.

Πανευτυχής η μητέρα περιμένει τώρα να φέρει στον κόσμο την κορούλα της τον ερχόμενο Απρίλιο: «Νιώθω το μωρά να κλωτσάει μέσα μου. Είναι πολύ ιδιαίτερη, έγραψε ιστορία και έδειξε πόσο πολύ αξίζει να ζήσει»...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *