Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Πρόσκληση – Πρόγραμμα Δήμου Σκύδρας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Με θρησκευτική ευλάβεια, με αυτογνωσία και λαμπρότητα ο Δήμος Σκύδρας τιμά και φέτος τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821.

Για τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 προγραμματίζονται οι εξής εκδηλώσεις, (συνοπτικό πρόγραμμα):

*’Ωρα 07:30’, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας μας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παίζοντας τον Εθνικό Ύμνο κι εμβατήρια.

*’Ωρα 08:00’ και 18:40’, έπαρση και υποστολή της σημαίας αντίστοιχα, μπροστά στο Δημαρχείο.

*’Ωρα 10:15΄, τέλεση δοξολογίας στους Ιερούς Ναούς: Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας και Ύψωσης Τιμίου Σταυρού Καλής.

*΄Ωρα 10:30’, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στη Σκύδρα από την εκπαιδευτικό του Γενικού Λυκείου Σκύδρας Φλωρεντία Αργυροπούλου και στην Καλή από τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Καλής Τρύφωνα Γιόντη.

*Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο της Σκύδρας και της Καλής.

*’Ωρα 12:00’, η μεγάλη παρέλαση στην οδό Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο) Σκύδρας.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις Τοπικές μας Κοινότητες.

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλες και όλους τους συμπολίτες και συμπατριώτες μας με πίστη, ευγνωμοσύνη, ομοψυχία και ενθουσιασμό να συμμετάσχουν στη μεγάλη, διπλή γιορτή της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού διακηρύσσοντας και επιβεβαιώνοντας τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση και συμπεριφορά μας στην προάσπιση και στην προαγωγή των πανανθρώπινων, οικουμενικών αρχών κι αξιών.

Και φυσικά η γαλανόλευκη σημαία μας, ας κυματίζει ψηλά και περήφανα σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι!

Με εκτίμηση

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δήμαρχος Σκύδρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *