Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΠΥ Αριδαίας: Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας για την ορθή χρήση φωτιάς

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας τραγικής εικόνας για τον τόπο μας, όπου περιουσίες απειλούνται από τις ενέργειες κάποιων συμπολιτών μας που ανάβουν φωτιές στα χωράφια τους και τις αφήνουν ανεξέλεγκτες, μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες των ενεργειών τους. 

Όπως συνηθισμένο φαινόμενο αποτελούν οι ανεξέλεγκτες φωτιές που προκαλούν άγνωστοι σε γεωργικές εκτάσεις και ειδικά τις ημέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα οι φωτιές να καίνε ξερά χόρτα, δενδρώδης καλλιέργειες και όχι μόνο. 

Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η καταστροφή περιουσίων και ζωικού κεφαλαίου και τέλος η έκθεση σε κίνδυνο ανθρώπινων ζωών. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχαμε την απώλεια ενός ηλικιωμένου στην Τ.Κ. Κωνσταντίας ο οποίος στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα έχασε την ζωή του.

Για την αποφυγή δύσκολων καταστάσεων και καταστροφών, καλούνται οι πολίτες, να αποφεύγουν την εκτέλεση αγροτικών εργασιών με τη χρήση φωτιάς, όπως καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και κλαδεύσεων, σε περιοχές με άφθονη χαμηλή και υψηλή βλάστηση, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες όπου ευνοείται η εξάπλωση πυρκαγιάς.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες εφόσον κρίνουν αναγκαία την χρήση φωτιάς και πριν ξεκινήσουν να καίνε τα υπολείμματα των καλλιεργειών τους, να είναι βέβαιοι ότι δεν φυσά αέρας, ότι έχουν καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο, ότι έχουν νερό δίπλα τους και ότι θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα φωτιάς. 

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας για την ορθή χρήση φωτιάς. 

Δυστυχώς σε αντίθετη περίπτωση οι υπαίτιοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου αφού ο εμπρησμός, είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, διώκεται ποινικά. Επίσης η Υπηρεσία μας ενημερώνει τον ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγρότες διατρέχουν τον κίνδυνο του περιορισμού των επιδοτήσεων τους από τον οργανισμό.Ο Διοικητής

Απόστολος Ν. Κώνστας

Επιπυραγός


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *