Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τα ακριβότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα (infographic)

Ανάμεσα σε 230 χώρες η χώρα μας είναι η 7η ακριβότερη ενώ η Ινδία είναι η φθηνότερη παγκοσμίως


Tα πιο ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας έχει η Ελλάδα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα του Cable.co.uk.

Τα στοιχεία από 6.313 προγράμματα κινητής τηλεφωνίας σε 230 χώρες συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν από την Cable.co.uk μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 28 Νοεμβρίου 2018. Στη συνέχεια υπολογίστηκε το μέσο κόστος ενός gigabyte (1GB) και σχηματίστηκε ένας παγκόσμιος κατάλογος συγκεντρωτικών τιμών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Στην παγκόσμια κατάταξη η χώρα μας είναι η 7η ακριβότερη όσον αφορά στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, ενώ παρατηρείται μεγάλη διαφορά στα κόστη μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. 

Για παράδειγμα, το 1GB κόστιζε κατά μέσο όρο € 1,17 στην Πολωνία το 2018, αλλά € 6,14 στη Γερμανία. Εν τω μεταξύ, οι Γάλλοι πλήρωσαν 2,64 ευρώ έναντι 5,88 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κόστος στην Ευρώπη στα 28,88 ευρώ, ενώ οι Ουκρανοί έχουν το χαμηλότερο πληρώνοντας μόλις 0,45 ευρώ ανά GB.

Η Ινδία είναι η φθηνότερη παγκοσμίως (0,23 ευρώ), ενώ η Ζιμπάμπουε έχει τα πιο ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας με το κόστος να ανέρχεται στα 66,39 ευρώ ανά GB.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες χώρες όπου είτε δεν υπάρχει πρόβλεψη είτε υπάρχει μόνο υποδομή 2G, η οποία παρέχει στους χρήστες μόνο κλήσεις ή / και SMS κείμενα ή τα δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα.

Αυτές οι χώρες, σύμφωνα με το Cable.co.uk είναι: Νήσοι Κόκος (Νήσος των Χριστουγέννων), Ερυθραία, Βόρεια Κορέα, Νήσοι Μάρσαλ, Σαιντ Πιέρ και Μικελόν, Νότιο Σουδάν, Τουβαλού, Βατικανό, Βενεζουέλα.απο το ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *