Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τιμές "φωτιά" στα καύσιμα ενόψει πασχαλινής εξόδου - Εως και 2 ευρώ η αμόλυβδη

Σε κόστος σχεδόν απαγορευτικό για τους εκδρομείς της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα έχουν φτάσει τα καύσιμα (αμόλυβδη και πετρέλαιο) σε πολλές περιοχές της χώρας, λίγες ημέρες πριν την κορύφωση της μεγάλης εξόδου.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στα νησιά, όπου η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει ακόμη και τα 2 ευρώ ανά λίτρο (Σαντορίνη και Μύκονος), αλλά και σε μεγάλες πόλεις όπως τα Χανιά, η Αθήνα, η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Αυξήθηκε κατά 16 λεπτά ανά λίτρο η αμόλυβδη

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, τη Μεγάλη Δευτέρα η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων έφτασε στο 1,639 ευρώ ανά λίτρο.


Πρόκειται για την τρίτη υψηλότερη τιμή σε επίπεδο ΕΕ, μετά τη Δανία και την Ολλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2019 η μέση τιμή της αμόλυβδης είχε πέσει σχεδόν στο 1,48 ευρώ ανά λίτρο.

Η αύξηση σε διάστημα λίγων μηνών υπολογίζεται στα 15 με 16 λεπτά ανά λίτρο.

To πανελλαδικό δελτίο τιμών καυσίμων για τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019:


 
Εκρηκτικές τιμές σε νησιά και πόλεις

Από το δελτίο τιμών καυσίμων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προκύπτει ότι η αμόλυβδη στη Σαντορίνη φτάνει έως και τα 2 ευρώ το λίτρο (1,976/λίτρο), στην Πάρο το 1,88 ευρώ, στη Μύκονο 1,859 ευρώ/λίτρο, στη Ρόδο 1,839 το λίτρο και στα Χανιά σχεδόν το 1,8 ευρώ το λίτρο.

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται στο 1,689 ευρώ το λίτρο, στην Αθήνα 1,672 και στη Θεσσαλονίκη 1,659 ευρώ/λίτρο.
Στα ύψη και το diesel εν όψει πασχαλινής εξόδου

Σε «τσουχτερά» επίπεδα, που ενδεχομένως βάλουν σε δεύτερες σκέψεις του εκδρομείς του Πάσχα, κινείται και η τιμή του πετρελαίου (diesel).

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ρεκόρ «πιάνει» και σε αυτή την κατηγορία η Σαντορίνη, με τη μέση τιμή του απλού diesel να κυμαίνεται στο 1,606 και την ανώτατη έως και το 1,65 ευρώ το λίτρο!

Ενδεικτικά, τις ημέρες του Πάσχα οι ανώτατες τιμές του diesel είναι: στην Πάρο και τη Μύκονο 1,618, στη Ρόδο το 1,549 ευρώ το λίτρο, στα Χανιά 1,499 ευρώ/λίτρο, στην Πάτρα 1,479, στη Θεσσαλονίκη 1,429 και στην Αθήνα 1,419.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *