Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Πέρασε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις

Ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων


Τελικά το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων που τοποθετήθηκαν με «παρών». Επίσης, όσον αφορά στις τροπολογίες για τη 13η σύνταξη και τον ΦΠΑ όλα τα κόμματα ψήφισαν υπέρ, εκτός από το ΚΚΕ που ψήφισε «παρών». 


Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Ολομέλειας λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης και την ψήφιση των θετικών μέτρων, υπογράμμισε τη σημασία των μέτρων αυτών, η υλοποίηση των οποίων κατέστη εφικτή «χάριν της υπεραπόδοσης της οικονομίας και χωρίς να είμαστε με το μαχαίρι στην πλάτη λόγω της ασφυκτικής επιτήρησης των δανειστών». Προανήγγειλε όμως και περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης μετά από ένα εξάμηνο.

Δεν έκρυψε τη χαρά του όπως είπε για το ότι τη διάταξη για τη ρύθμιση οφειλών με τις 120 δόσεις θα δει «να ψηφίζουν όλες οι πτέρυγες». Επισημαίνοντας τη μονιμότητα των μέτρων και με ξεχωριστή αναφορά σε μία προς μία τις διατάξεις τους τόνισε πως «από Δευτέρα κιόλας θα είναι εμφανής η διαφορά στο καλάθι της νοικοκυράς». Επίσης μίλησε για τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους που για πρώτη φορά βλέπουν στήριξη.

Τόνισε πολλές φορές ότι όλα τα μέτρα αυτά είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *