Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Nέα πρόκληση: Με τους S-400 το Αιγαίο θα γίνει «τουρκική λίμνη», λέει εφημερίδα της Τουρκίας

Από τη Χαλκιδική έως και την Κρήτη η εμβέλεια των S-400 όπως δείχνει ο χάρτης της Yeni Safak 

Ενα ακόμη προκλητικό δημοσίευμα, στο οποίο υποστηρίζεται ότι με την αγορά των S-400 το Αιγαίο θα καταστεί «τουρκική λίμνη», φιλοξενεί σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Yeni Safak (Γενί Σαφάκ).

Το δημοσίευμα, που φέρει τον τίτλο «Να ο λόγος του πανικού για τους S-400», συνοδεύεται από έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα δυο σημεία που πρόκειται να εγκατασταθεί το πυραυλικό σύστημα S-400.

Το ένα εξ αυτών είναι η Σμύρνη, με τον χάρτη να δείχνει την εμβέλεια των αντιαεροπορικών S-400 να καλύπτει όλο το Αιγαίο, την ελληνική πρωτεύουσα και άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.


Yeni Safak: Με τους S-400 θα ελέγχουμε Ελλάδα και Κύπρο

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι S-400 -για τους οποίους απηύθυνε έκκληση στη γείτονα και το ΝΑΤΟ- θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο προκειμένου η Τουρκία να ελέγχει την Ελλάδα αλλά και τις δραστηριότητες της Κύπρου στον ενεργειακό τομέα.

«Από τη στιγμή που οι δυο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα καταστούν ‘τουρκική λίμνη’» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα με τον τίτλο «Αυτός είναι ο λόγος του πανικού για τους S-400» / Πηγή: YENI SAFAK

S-400: Οι τρεις στόχοι της Τουρκίας

Οπως αναφέρει το SigmaLive, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Τουρκία επιδιώκει τους εξής στόχους με την προμήθεια των S-400:

Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.

Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Κι επίσης από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Και τέλος στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *