Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Αργό ή γρήγορο τρέξιμο: Ποιο καίει περισσότερες θερμίδες σύμφωνα με την επιστήμη -Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Αν σας ρώτησαν ποιο είδος τρεξίματος, το αργό ή το γρήγορο, καίει περισσότερες θερμίδες, τι θα απαντούσατε; Το τρέξιμο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να εκτονωθεί και ταυτόχρονα να κάψει θερμίδες.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να νιώσει ευεξία και να διατηρήσει την φυσική του κατάσταση.

Το τρέξιμο στο διάδρομο του γυμναστηρίου, την εξοχή ή το ταρτάν ενός γηπέδου είναι μια από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς μορφές σωματικής άσκησης, που επιλέγεται όχι μόνο γιατί βοηθάει στην απώλεια του βάρους, αλλά και γιατί αποτελεί «όπλο» κατά του άγχους και του στρες.

Και η αλήθεια είναι ότι το τρέξιμο είναι ένας από τους οικονομικότερους τρόπους γυμναστικής, μιας και το μόνο που χρειάζεστε είναι τα αθλητικά παπούτσια, τις φόρμες σας, ένα άλσος ή ένα πάρκο.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να απαντήσουμε σε ένα σημαντικό ερώτημα: Πότε καίμε περισσότερες θερμίδες, όταν τρέχουμε γρήγορα ή αργά; Η επίστημη έχει την απάντηση. 

Για να αυξήσετε τις επιδόσεις σας και τις πιθανότητες να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αλλά και να κάνετε το χρόνο που αφιερώνετε στο τρέξιμο να είναι πιο εποικοδομητικος, πρέπει να τρέχετε σε χαμηλή ένταση, όπως διαβάζουμε στο Purewow. 

Και αυτό γιατί σε χαμηλές εντάσεις άσκησης ο οργανισμός προτιμά το λίπος ως καύσιμο.


Για να κάψεις περισσότερες θερμίδες πρέπει να μειώσεις την ταχύτητα που τρέχεις και να αυξήσεις τον χρόνο που τρέχεις. Οι ειδικοί τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης, όσο αυξάνεται η ένταση, αυξάνεται και η συμμετοχή του γλυκογόνου (υδατάνθρακες). Όταν μειώνεται η ένταση, αυξάνεται η συμμετοχή του λίπους.

Το χαλαρό τρέξιμο είναι αρκετά αποτελεσματικό στη βελτίωση της αντοχής και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη καύση θερμίδων από το γρήγορο τρέξιμο. 

Ακόμη, βοηθάει στην πρόληψη τραυματισμών. Εάν τρέχουμε έντονα καθημερινά, το σώμα μας δεν έχει το χρόνο να αποκατασταθεί κατάλληλα και έτσι ελλοχεύει τραυματισμός.

Τέλος το χαλαρό τρέξιμο βοηθάει επίσης και στην πνευματική χαλάρωση. Όταν τρέχεις έντονα καθημερινά, το τρέξιμο καταλήγει να γίνεται αγγαρεία.


απο το bovary

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *