Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Εικόνες Aποκάλυψης με 7 νεκρούς στη Χαλκιδική - Σα να πέρασε τυφώνας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Επτά νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, ένας αγνοούμενος και σοβαρές υλικές καταστροφές, είναι ο απολογισμός της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική.

7 νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν χθες το βράδυ και μέσα σε λίγη ώρα, σε 10 λεπτά, στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και προκάλεσαν τεράστιες υλικές καταστροφές.
Σαν να πέρασε τυφώνας από τη Χαλκιδική

Οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική ανέρχονται σε έξι. Και οι έξι είναι τουρίστες, υπήκοοι άλλων χωρών που παραθέριζαν στην περιοχή. Στη Νέα Πλάγια, το θάνατο βρήκε μια 54χρονη Ρουμάνα και το 8χρονο παιδί της. Και οι δυο τους έτρωγαν σε εστιατόριο, όταν εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας αποκολλήθηκε η οροφή και τους πλάκωσε.

Στη Νέα Ποτίδαια ένας 39χρονος Ρώσος έχασε τη ζωή του μαζί με το 2 ετών παιδί του, ενώ νεκροί εντοπίστηκαν ακόμη δύο άτομα που παραθέριζαν σε τροχόσπιτο, στη Σωζόπολη, το οποίο είχαν σταθμεύσει σε ελεύθερο κάμπινγκ. Εντός της τροχοβίλας εντοπίστηκε νεκρός άνδρας, 72 ετών και απέξω βρέθηκαν τραυματισμένοι μια 70χρονη και ένας 40χρονος. Η 70χρονη κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο ΚΥ.

Ενας ακόμη άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στα ανοιχτά, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στα επτά. Ο άνδρας βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια, στα 6 ναυτικά μίλια από την ακτή. Οπως αποδείχθηκε, ο νεκρός ήταν ο ψαράς που αγνοούνταν στην ίδια περιοχή από τη νύχτα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή αυτή τη στιγμή παραμένει η ηλεκτροδότηση, καθώς οι περισσότερες περιοχές της Χαλκιδικής είναι βυθισμένες στο σκοτάδι.

Πάνω από 100 τραυματίες από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Εντωμεταξύ, 120 άτομα τραυματίστηκαν από την κακοκαιρία που σάρωσε τη Χαλκιδική. Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πέντε παιδιά έχουν τραυματιστεί. Η πυροσβεστική ανέφερε ότι μετά τη θεομηνία προχώρησε σε 50 απεγκλωβισμούς ατόμων στη Χαλκιδική, ενώ έλαβε και 600 κλήσεις για βοήθεια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Χαλκιδική, επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Εντωμεταξύ, επί ποδός βρίσκεται από τη νύχτα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Από το πρωί έχουν γίνει δύο συσκέψεις στην περιοχή όπου χτύπησε η θεομηνία, παρόντων των αρμόδιων υπουργών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (Δημόσιας Τάξης), Τάκη Θεοδωρικάκου (Εσωτερικών), Κώστα Αχ. Καραμανλή (υποδομών), του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, του δημάρχου Προποντίδας Μανώλη Καρρά και του Νίκου Χαρδαλία που θα αναλάβει γγ Πολιτικής Προστασίας.

ΟΕπιχορήγηση συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για τρεις Δήμους της Χαλκιδικής ενέκρινε ο ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη φονική κακοκαιρία.

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε τονίσει ότι, ήδη, έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από την αυτοδιοίκηση για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων προς τους πληγέντες που θα καλυφθούν «με εντολή του πρωθυπουργού».

Σαν να πέρασε τυφώνας από την παραλία στη Χαλκιδική και τα σάρωσε όλα

Ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από την άλλη διαβεβαίωσε ότι έχουν αναληφθεί όλες οι πρωτοβουλίες για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα; στις ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης, ενώ έχει δοθεί εντολή στον ΕΟΤ να βγάλει ανακοινώσεις σε διάφορες γλώσσες έτσι ώστε να ενημερωθούν οι τουρίστες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από εδώ και στο εξής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς από χθες το βράδυ για τα όσα εκτυλίσσονται στη Χαλκιδική ενώ ακύρωσε το σημερινό πρωινό του πρόγραμμα. Επίσημη ενημέρωση για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Χαλκιδική έγιναν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Να σημειωθεί ακόμη ότι όπως ανακοίνωσε από το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Χαλκιδική συνδράμει και ο στρατός, καταρχάς με την παροχή των γεννήτριών του για να ηλεκτροδοτηθούν περιοχές, αλλά και όπως αλλιώς χρειαστεί.









 απο το iefimeida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *