Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Αντηλιακά: Οι 12 εντολές των ειδικών - Χρειάζεται άλλο για το πρόσωπο;

Το καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωσή του, με εκατομμύρια λουόμενους να επιχειρούν να έχουν το πολυπόθητο μαύρισμα, πολύ συχνά χωρίς τη χρήση αντηλιακού.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει κρούσει πολλές φορές των κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη έκθεση στον ήλιο. Σε τελευταία της δημοσίευση, την οποία υπογράφουν οι καθηγητές Δερματολογίας Αντώνιος Βαρελτζίδης και Παναγιώτης Σταυρόπουλος γίνεται ειδική αναφορά στα αντιηλιακά.
 
Οι ειδικοί, αρχικά, επισημαίνουν ότι οι λουόμενοι πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερη ηλιοθεραπεία. «Να προσπαθείτε στην αρχή να εκθέτετε το σώμα σας στον ήλιο σταδιακά, χωρίς να υπερβαίνετε το ανώτατο συνιστώμενο χρονικό όριο παραμονής σας στον ήλιο, ανάλογα πάντα και με τον τύπου του δέρματός σας» προσθέτουν.

Επιπλέον, τονίζουν ότι «τα άτομα που διαθέτουν λευκό δέρμα οφείλουν να βρίσκονται κάτω από σκιά και να χρησιμοποιούν πάντα αντηλιακές κρέμες», καθώς και ότι πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο -για όλους- από το διάστημα από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.
Οι 12 «χρυσές» εντολές για τα αντηλιακά

Στο άρθρο του Αντώνιου Βαρελτζίδη και του Παναγιώτη Σταυρόπουλου, που δημοσίευσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, περιλαμβάνονται και οι βασικές οδηγίες επιλογής και χρήσης αντηλιακών της Ελληνικής Δερματολογικής – Αφροδισιολογικής Εταιρείας.

Οι 12 εντολές για τα αντηλιακά:

Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακά, ιδίως αν είστε ανοιχτόχρωμοι και υποχρεωμένοι να εκτίθεστε στον ήλιο.

Διαλέγετε αντιηλιακά ευρέος φάσματος κατά της UV-A και UV-B με δείκτη προστασίας (SPF) 15-30.

Δεν χρειάζονται άλλα αντιηλιακά για το σώμα και άλλα για το πρόσωπο. Ενα και καλό αρκεί.

Επιλέγετε αντηλιακά με φυσικά φίλτρα αν το δέρμα σας καίγεται εύκολα, αν είστε αλλεργικοί ή αν παίρνετε φάρμακα π.χ. ηρεμιστικά, αντισυλληπτικά, καρδιαγγειακά, αντιεπιληπτικά κ.α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *