Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Βόρεια Μακεδονία: Επιγραφή στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου που αναγράφει πως είναι Έλληνας

Επιγραφή η οποία αναγράφει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας, τοποθετήθηκε στο άγαλμά του, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. 

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρωτεργάτης της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έγραψε: «Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ. Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων».

Ο Ν. Κοτζιάς σημειώσει πως «πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού» και «απάντηση σε όσους με έβρισαν».





Σήμερα μπήκε στα Σκόπια κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η πινακίδα που λέει ότι ο Μ.Αλέξανδρος είναι Έλληνας ήρωας που ανήκει στην ιστορία των αρχαίων Ελλήνων. Πρόκειται για άλλη μια πράξη φιλίας των λαών και χτυπήματος του αλυτρωτισμού. Απάντηση σε όσους με έβρισαν.



Η πινακίδα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου φέρει την εξής επιγραφή στην μακεδονική, την αλβανική και την αγγλική γλώσσα: «Προς τιμήν του Μεγάλου Αλέξανδρου, ιστορική φυσιογνωμία που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτισμική και ιστορική κληρονομία. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής»

Η πινακίδα στη βάση του αγάλματος δεν έγινε απ’ όλους αποδεκτή στη γειτονική μας χώρα καθώς έγινε προσπάθεια καταστροφής της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *