Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Η παράσταση των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Τα Δελφίνια είναι εδώ! Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με μεγάλη χαρά καλωσορίζει τα νέα του μέλη , τα 4 δελφίνια, τη Χλόη, τον Ιάσονα, τον Ερμή και την Κάλλια καθώς και 2 θαλάσσια λιοντάρια Καλιφόρνιας, τη Μάρα και τον Τσάρλι.


Τα δελφίνια, ανήκουν στην οικογένεια των ρινοδέλφινων και συγκεκριμένα στο υποείδος Tursiops truncatus ponticus, ενδημικό είδος της Μαύρης θάλασσας. Τα συναντάμε στη Βουλγαρία, Γεωργία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και Ουκρανία.


Ζουν σε κρύες εύκρατες έως τροπικές θάλασσες.Έχουν υδροδυναμικό σώμα, ιδανικά προσαρμοσμένο για γρήγορη κίνηση μέσα στο νερό, εξαιτίας του εξαιρετικά απαλού και άτριχου δέρματός τους.Φτάνουν τα 2,3 - 3,8μ σε μήκος και ζυγίζουν περίπου 150 - 300 κιλά. Τρώνε έως 10 κιλά ψάρι την ημέρα κυρίως ρέγγα, κολιό και μπακαλιάρο. Επίσης γαρίδες και κεφαλόποδα (ναυτίλους, καλαμάρια, σουπιές και χταπόδια). Η διάρκεια ζωής τους είναι 25 - 50 χρόνια. Δείτε το βίντεο του inpozar:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *