Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Και επίσημα Δήμαρχος Αλμωπίας ο Χρήστος Μπάτσης - Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Τελέστηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σήμερα το απόγευμα, με πρωτεργάτη τον Χρήστο Μπάτση.

Την ορκωμοσία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στο Αθλητικό κέντρο της πόλης, ενώ το παρόν έδωσαν οι Δήμαρχοι Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης και Διονύσης Σταμενίτης και ο πρώην Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης.

Οι τέσσερις επικεφαλής των παρατάξεων, Θανάσης Χατζηδημητρίου, Δημήτρης Μπίνος, Νίκος Παρούτογλου και Χρήστος Μπάτσης μέσω των ομιλιών τους άφησαν ξεκάθαρο μήνυμα συνεργασίας ώστε να λειτουργήσει σωστά ο Δήμος ενώ έριξαν πυρά προς όσους προσπάθησαν να τους βλάψουν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Χατζηδημήτριου ανέφερε πως «στις πρόσφατες εκλογές δώσαμε τον αγώνα μας με ένα γνήσιο πολυσυλλεκτικό σχήμα που το διέκρινε η γνώση, η εμπειρία και η σεμνότητα. Γιατί παρότι δεχτήκαμε συκοφαντίες και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, εμείς για το καλό του τόπου τα προσπεράσαμε με γενναιότητα και υπομονή, και κάναμε έναν καθαρό και έντιμο προεκλογικό αγώνα σε χαμηλούς τόνους, από την αρχή έως το τέλος, με πλήρη προγραμματικό λόγο».

«Το βασικό μήνυμα των δημοτικών εκλογών ήταν καθαρό και σαφές. Εντολής σε όλες τις παρατάξεις του δήμου μας για δημόσιο διαφανή διάλογο και συνεννόηση. Σε εμάς έδωσε τη μεγαλύτερη δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο, και στη δεύτερη παράταξη έδωσε εντολή να διοικήσουν το δήμο παίρνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες συνεννόησης με όλες τις παρατάξεις» τόνισε επιπλέον στην ομιλία του.

Από την μεριά του ο κύριος Μπίνος αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που έγιναν κατά τη θητεία του και τι παραδίδεται στη νέα δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων, είπε ότι «πέντε χρόνια μετά είμαστε υπερήφανοι για το έργο που αποδώσαμε στην κοινωνία και τις βελτιώσεις που κάναμε. Υπηρετήσαμε το συμφέρον των πολιτών μας με εντιμότητα, συνέπεια και δικαιοσύνη. Αναδιοργανώσαμε διοικητικά τις υπηρεσίες του δήμου μας και μεταφέραμε υπηρεσίες του σε ιδιόκτητα και μη, ασφαλή και λειτουργικά κτίρια. Υλοποιήσαμε το κέντρο κοινότητας Αλμωπίας και σχεδιάσαμε το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας».

Όσον αφορά τα Λουτρά Πόζαρ, ο πρώην Δήμαρχος υποστήριξε ότι «σταθεροποιήσαμε τα οικονομικά των Λουτρών και δημιουργήσαμε αποθέματα για πρώτη φορά. Δώσαμε ευρωπαϊκή προοπτική εντάσσοντας τα στο ευρωπαϊκό δίκτυο Λουτροπόλεων το 2015. Αναβαθμίσαμε την παροχή υπηρεσιών στους επισκέπτες και δημιουργήσαμε νέους χώρους λουτροθεραπείας. Ανεβάσαμε την προσέλευση των επισκεπτών κατά 25% από το 2015 μέχρι και σήμερα».

Ο κύριο Παρούτογλου με τη σειρά του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή και μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο όρκος που δώσαμε σήμερα είναι πάνω από όλα, όρκος καθήκοντος και δέσμευσης και σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα προοπτική, καθώς παλιά και νέα στελέχη συνθέτουν το νέο δημοτικό συμβούλιο. Θα δώσουμε όλοι μαζί έναν σκληρό και καθημερινό αγώνα, για την πόλη και τα παιδιά μας, με εντιμότητα, συνεννόηση, συνεργασία και αποτελεσματικότητα».

«Το διακύβευμα είναι ένα, να αλλάξουμε πλήρως το πνεύμα της διοίκησης και λειτουργίας, στήνοντας το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο του δήμου. Ο πολίτης περιμένει από εμάς να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές, τις μικροκομματικές αντιλήψεις, προς όφελος του τόπου μας και να υπηρετήσουμε τον πολίτη με ήθος, διαφάνεια, κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς αλλά κυρίως με αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε ο κύριος Παρούτογλου.

Τέλος, ο κύριος Μπάτσης ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος την σημερινή ημέρα. Στον λόγο του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, όσους τον στήριξαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, την οικογένειά του και κύριων την μητέρα του, που όπως είπε συγκινημένος θα ήταν περήφανη για αυτόν. Επίσης, δεσμεύτηκε για έναν καλύτερο και πιο λειτουργικό δήμο, που θα είναι κοντά στον πολίτη.

«Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά, είμαστε και θα είμαστε για όλους τους δημότες, για όλους τους επαγγελματίες που πασχίζουν να ορθοποδήσουν στην εποχή της κρίσης. Για όλους τους ανθρώπους της αγροτιάς που επιβιώνουν με τους μόχθους τους. Την νεολαία μας που αγωνιά για το μέλλον(…) Δίπλα στις δυσκολίες, μαζί στην καθημερινότητα με ανοιχτά τα μάτια, με χαμηλά το κεφάλι, ήθος, συνέπεια και προσήλωση στους στόχους, και προπάντων σκληρή δουλειά», τόνισε επιπλέον.

Όπως είπε επίσης θα είναι αυστηρός κριτής με τους συνεργάτες του, πιο συγκεκριμένα «με ειλικρινή διάθεση, όρεξη για δουλειά για την κοινωνία και τους πολίτες, νομίζω θα είναι η νέα πετυχημένη συνταγή της διοίκησης του δήμου με πρωτεργάτη εμένα. Θα είμαι αυστηρός με τον τεμπέλη και θα επιβραβεύω τον σκληρά εργαζόμενο. Τα κακώς κείμενα που υπάρχουν τη στιγμή που έγιναν εκλογές σε κάποιες επιχειρήσεις του δήμου τελειώνουν εδώ. Δεν θέλω να είμαι μόνο αρεστός, αλλά και δίκαιος. Δίκαιος προς τον πολίτη, τον εργαζόμενο και τον συνεργάτη». Επίσημα, τα καθήκοντα τους ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί σύμβουλοι τα αναλαμβάνουν από 1η Σεπτεμβρίου.
 
 
 
απο το pellamou.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *