Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019

Προ των πυλών η γρίπη - Ο ΙΣΑ ξεκινά καμπάνια για το αντιγριπικό εμβόλιο

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, ενόψει της φετινής έξαρσης της γρίπης, ξεκινά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).


Με τον καιρό να αλλάζει δραματικά από αύριο, Πέμπτη, φέρνοντας τις ιώσεις και τη γρίπη πιο… κοντά, ο ΙΣΑ έστειλε επιστολή προς όλους τους ιατρούς-μέλη του, ζητώντας να συστρατευθούν στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ετήσιου προβλήματος της γρίπης.

Ο ΙΣΑ, επικαλούμενος επιδημιολογικά στοιχεία, επισημαίνει ότι το ποσοστό των υγειονομικών που εμβολιάζονται παραμένει χαμηλό. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον περασμένο Μάιο, οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα ανήλθαν στους 152.

ΙΣΑ για τη γρίπη: Ολοι όσοι νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι!

Στην ανακοίνωσή του για τη γρίπη, ο ΙΣΑ αναφέρει ότι «κάθε χρόνο, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, κυρίως ηλικιωμένοι, ευπαθή άτομα και παιδιά, δοκιμάζονται από την προσβολή τους από τη γρίπη. Τα ετήσια στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που προσβάλλονται χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο και μάλιστα αρκετοί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, «δυστυχώς το 1/3 από αυτούς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ καταλήγουν. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών που χρειάζονται νοσοκομειακή νοσηλεία είναι ότι είναι όλοι ανεμβολίαστοι» , υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, εξηγεί ότι οι υγειονομικοί έχουν τετραπλάσιο κίνδυνο από τους υπόλοιπους πολίτες να νοσήσουν από γρίπη ενώ μπορεί να αποτελέσουν την αιτία, ασθενείς που νοσηλεύονται για άλλη πάθηση να νοσήσουν και από γρίπη. Γι’ αυτό και στην επιστολή του τούς καλεί «όχι μόνο να κάνεις εσύ το αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά και να ενημερώσεις τους οικείους σου και τους ασθενείς σου τόσο για τα προβλήματα από τη γρίπη όσο και την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του αντιγριπικού εμβολίου».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *